” Να κάνει το όραμα πράξη και τη σκέψη έργο και να υλοποιήσει τις εξαγγελίες της»

Τοποθέτηση του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινου στη σύσκεψη και στο χαιρετισμό του την ημέρα των Θεοφανείων στην Κάλυμνο παρουσία του πρωθυπουργού και κυβερνητικού κλιμακίου

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος παρέστη στις θρησκευτικές εκδηλώσεις για τα Θεοφάνεια στις 6.1.2018 στο νησί της Καλύμνου ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του Δήμου Καλυμνίων και μετά από ενημέρωση που έλαβε από τα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Ναυτιλίας για την έλευση του πρωθυπουργού και κυβερνητικού κλιμακίου στο νησί της Δωδεκανήσου.

Μετά το πέρας των θρησκευτικών εκδηλώσεων ο κ. Χ. Κόκκινος συμμετείχε σε σύσκεψη στο Δήμο Καλυμνίων, παρουσία του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα, του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Π. Καμμένου, του Υπουργού Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλή και του υφυπουργού κ. Σαντορινιού, των βουλευτών Δωδεκανήσου Γάκη και Καματερού, του επάρχου κ. Θεμέλαρου, αυτοδιοικητικών στελεχών και φορέων του νησιού.

Ο κ. Χ. Κόκκινος τοποθετούμενος στη σύσκεψη αλλά και στο σύντομο χαιρετισμό του στο επίσημο γεύμα που παρατέθηκε, ο κ. Χ. Κόκκινος έθεσε ζητήματα που ταλανίζουν τους κατοίκους της Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου (αύξηση συντελεστών Φ.Π.Α., υποστελέχωση Υπηρεσιών, μεταναστευτικό, μεταφορές, υγεία, παιδεία κ.λπ.), αναφέρθηκε σε αναπτυξιακές δράσεις που αφορούν την Κάλυμνο και τα γειτονικά σε αυτό νησιά και ζήτησε την επίσπευση της υλοποίησης των κυβερνητικών εξαγγελιών.

Συγκεκριμένα επισήμανε:

«Οι νησιώτες μας γατζωμένοι στα βράχια του Αιγαίου κρατούν Θερμοπύλες και την ελληνικότητα του Αιγαίου μας. Είναι λογικές οι προσδοκίες τους και δίκαιες οι διεκδικήσεις τους. Ο αγώνας και οι αγωνίες τους για ένα καλύτερο μέλλον επιβάλλεται από τις σύγχρονες ανάγκες και από την ιστορική παρακαταθήκη. Η Κυβέρνηση πρέπει να σταθεί δίπλα τους, διότι η κοινωνική συνοχή των νησιών μας διατηρείται οριακά πλέον!! Απαιτείται εγρήγορση και υλοποίηση των κυβερνητικών ανακοινώσεων. Η σκέψη να γίνει πράξη και το όραμα έργο.

Οι Έλληνες με ενότητα έχουμε αποδείξει ότι προχωρούμε μπροστά και με επιτυχία. Αυτήν την ενότητα διαφυλάσσουμε και στην ακριτική περιοχή μας που προσφέρει πολλά αντιμετωπίζοντας το μεταναστευτικό, διατηρεί σε υψηλούς ρυθμούς την τουριστική μας βιομηχανία και αναζητά λύσεις στα προβλήματα που εμφανίζονται, ιδιαίτερα αυτά που αφορούν το κοινωνικό κράτος, δηλαδή παιδεία, υγεία, μεταφορές, κοινωνική μέριμνα.

Οι νησιώτες μας αξίζουν ένα καλύτερο παρόν και μέλλον και η κυβέρνηση οφείλει να συμπαρασταθεί και να στηρίξει τις προσπάθειες και τα αιτήματά τους.»

  • Εντός τού διμήνου Φεβρουαρίου – Μαρτίου, αναμένεται να πραγματοποιηθεί το αναπτυξιακό συνέδριο τής περιοχής μας και ενδεχόμενα να υπάρχουν δύο ξεχωριστές συνεδριάσεις, μία στη Ρόδο και μία στη Σύρο.
  • Πριν την έλευση του πρωθυπουργού και του κυβερνητικού κλιμακίου στην Κάλυμνο, ο κ. Χ. Κόκκινος είχε συνάντηση εργασίας με το δήμαρχο κ. Γαλουζή για θέματα που αφορούν το Δήμο Καλυμνίων.

 

                                         Ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου:

 

                                                            Χαράλαμπος Κόκκινος

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ