Η επικράτηση στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου χαρακτηρίζεται για τη Νέα Δημοκρατία «Μητέρα των Πολιτικών Μαχών» λόγω των διλημμάτων και του οριακού αποτελέσματος που διαμορφώνεται με βάση τις δημοσκοπήσεις. Γι’ αυτό έμπειρα στελέχη συμφωνούν ότι προέχει η βέλτιστη εκλογική επίδοση.

Υπό αυτό το πρίσμα η επιστροφή της κ. Μίκας Ιατρίδη αν και προκαλεί δυσαρέσκεια και πολιτικό εκνευρισμό στους ακραιφνείς Νεοδημοκράτες, εντούτοις θεωρούν ότι είναι θετική, αφού διαθέτει προστιθέμενη ψηφοσυλλεκτική αξία. Άλλωστε από μόνη της η επιθυμία της να συμπεριληφθεί εκ νέου στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί πολιτική ομολογία ότι έσφαλε και πλέον θα δώσει πολιτική μάχη επιβίωσης εντός του ψηφοδελτίου, προς όφελος της παράταξης.

Το περίεργο στην όλη διαδικασία κατάρτισης του ψηφοδελτίου αποτελεί η λανθασμένη διαχείριση της υποψηφιότητας του κ. Αντώνη Γιαννικουρή από τη Συγγρού, προφανώς υπό την «σκιώδη» καθοδήγηση συγκεκριμένων εξωθεσμικών παραγόντων.

Αυτές ακριβώς οι τακτικές συγκεκριμένων προσώπων, που καλλιεργούν εδώ και 4 χρόνια ένα νέο διχασμό στην τοπική Νέα Δημοκρατία, φέρονται να συνετέλεσαν στο παρασκηνιακό «πριόνισμα» της υποψηφιότητας Γιαννικουρή.

Εν πάση περιπτώσει πέραν των κ.κ. Μάνου Κόνσολα, Γιάννη Παππά, Μίκας Ιατρίδη και Βασίλη Υψηλάντη, που έχουν ήδη υποβάλει τις προτάσεις της υποψηφιότητάς τους στο Πρωτοδικείο Ρόδου, σήμερα το πρωί υπέβαλε πρόταση και ο κ. Στέφανος Δράκος, που έλαβε το «πράσινο φως» από την Συγγρού, παρά τις αντίθετες εισηγήσεις θεσμικών κομματικών στελεχών από τη Ρόδο.

Στο ίδιο ψηφοδέλτιο έχουν συμπεριληφθεί ο κ. Αγγελος Καλαθιανάκης Α΄Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου και Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλύμνου και ο αντιδήμαρχος Κω κ. Γιάννης Κρητικός.

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ στην αυριανή έντυπη έκδοση της “δημοκρατικής”

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ