Στύλους ηλεκτροφωτισμού που είχαν …ξεμείνει έβγαλε από τις αποθήκες του ο δήμος Ρόδου για να τους τοποθετήσει σε κεντρικά σημεία της πόλης. Πρόκειται για συνολικά 94 καλαίσθητους στύλους σε σκούρο χρώμα που αντικαθιστούν τους παλιούς στις οδούς Γρ. Λαμπράκη, Εθν. Μακαρίου και Μανδηλαρά. Η τοποθέτηση τους έγινε με αφορμή τον εορταστικό διάκοσμο της πόλης και την χρήση νέων στολιδιών τα οποία προμηθεύτηκε ο δήμος Ρόδου.
Την ίδια ώρα, καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες προκειμένου να ολοκληρωθεί το «χριστουγεννιάτικο χωριό» στην Πλατεία Δημαρχείου. Στόχος ήταν να ξεκινήσει η λειτουργία του την 1η Δεκεμβρίου, όμως λόγω της κακοκαιρίας αλλά και προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στην ολοκλήρωση του παγοδρομίου, υπήρξε για μία ακόμη φορά καθυστέρηση με τους ενοικιαστές των καλαμόσπιτων να διαμαρτύρονται έντονα.
Πάντως το νέο και εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο βρίσκεται εδώ και μέρες στη θέση του, περιμένοντας να φωταγωγηθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωταγώγηση του δέντρου, δεν αποκλείεται να γίνει αύριο Σάββατο. Λεπτομέρειες αναμένεται να ανακοινωθούν σε συνέντευξη τύπου που πρόκειται να παραχωρήσουν σήμερα ο δήμαρχος, Φώτης Χατζηδιάκος και η επικεφαλής της επιτροπής που έχει συσταθεί για την επίβλεψη των διαδικασιών του εορταστικού διάκοσμου της πόλης.
Αναμένονται επίσης λεπτομέρειες για το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων το οποίο λέγεται ότι θα είναι πλούσιο και θα περιλαμβάνει δρώμενα για όλες τις ηλικίες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι και χθες δεν είχε καταλήξει ο ΔΟΠΑΡ στον καλλιτέχνη για την κεντρική συναυλία το βράδυ της πρωτοχρονιάς. Δεν αποκλείεται όμως να έχει βρεθεί στο μεταξύ.
Την ίδια ώρα, γίνεται προσπάθεια να στολιστούν οι γειτονιές της πόλης αλλά και χωριά προκειμένου σε όλο το νησί να επικρατεί εορταστική ατμόσφαιρα. Τα μέλη της επιτροπής αναφέρουν πάντως ότι αυτή τη φορά ο εορταστικός διάκοσμος θα είναι αισθητά αναβαθμισμένος σε σύγκριση με το παρελθόν. Τα νέα στολίδια που προμηθεύτηκε ο δήμος σε συνδυασμό με την καλύτερη διάταξη των καραμελόσπιτων και των επιμέρους στοιχείων του χριστουγεννιάτικου χωριού συμβάλλουν σημαντικά στην αναβάθμιση αυτή.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ