Ειδήσεις

Πλατώνι από τη Ρόδο βρέθηκε να περιφέρεται στην Ξάνθη (;) ( βίντεο )

Διπλά σπάνιο είναι το ελάφι που συνάντησαν κάτοικοι στα περίχωρα της Ξάνθης, καθώς αφενός πρόκειται για το αρχαίο σύμβολο της Ρόδου, το πλατώνι, αφετέρου είναι λευκό, κάτι εξαιρετικά σπάνιο.

Το μικρό ελάφι Dama Dama, που φαίνεται να έχει αλμπινισμό, βρέθηκε να περιπλανιέται στην περιοχή του Ευμοίρου, έξω από την Ξάνθη, όπως αναφέρει το τοπικό Xanthi Press.

Μετά από αρκετές ώρες, εντοπίστηκε ο ιδιοκτήτης του, αρκετά χιλιόμετρα μακριά, χωρίς να έχει γίνει γνωστό πώς και από πού το απέκτησε, αφού θεωρητικά θα έπρεπε να βρίσκεται… στη Ρόδο.

Μοναδικό στο είδος του
Η Ρόδος είναι το τελευταίο νησί της Μεσογείου που διατηρεί αρχαίο πληθυσμό πλατωνιού, όπως αναφέρουν σχετικά δημοσιεύματα από το Δασαρχείο.
Ο πληθυσμός πλατωνιού της Ρόδου έχει ουσιαστικές διαφορές και από αυτόν της Μικράς Ασίας, με τον οποίο είναι φαινοτυπικά όμοιος. Μάλιστα, συγκριτικές αναλύσεις mtDNA, που έγιναν σε διάφορους πληθυσμούςπλατωνιού απεικονίζουν ξεκάθαρα τη διαφοροποίηση του πληθυσμού της Ρόδου, από τους άλλους Ευρωπαϊκούς πληθυσμούς.

Πηγή :Έθνος

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου