Τοπικές Ειδήσεις

Προβλήματα από το κλείσιμο των ΕΛΤΑ στην Κρεμαστή

Συνεχίζονται τα παράπονα και οι διαμαρτυρίες από τους δημότες της Κρεμαστής και του Παραδεισίου, λόγω της ταλαιπωρίας που υφίστανται εδώ και δύο περίπου μήνες, μετά το κλείσιμο του καταστήματος των ΕΛΤΑ στην δημοτική ενότητα Κρεμαστής.

Όπως έγραψε η «δημοκρατική», το κατάστημα έκλεισε με εντολή της κεντρικής διοίκησης, με αποτέλεσμα να μην μπορούν πλέον να εξυπηρετηθούν επαρκώς οι δημότες και γενικώς οι κάτοικοι των δύο χωριών.
Όπως δήλωσε στην «δ» ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου κ. Μιχάλης Δράκος, το κατάστημα ανοίγει μόνο κάθε Τετάρτη για να εξυπηρετήσει μόνο την πληρωμή λογαριασμών:
«Μετά από απόφαση της κεντρικής διοίκησης των ΕΛΤΑ, έκλεισε το κατάστημα στην Κρεμαστή. Υπήρχε ένας ταχυδρόμος που εξυπηρετούσε το κοινό αλλά απεσύρθη για λόγους υγείας. Προς το παρόν, βρέθηκε καινούργιος ο οποίος εξυπηρετεί τους δημότες και μοιράζει την αλληλογραφία κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη στην Κρεμαστή (σε ένα σταθερό σημείο) ενώ κάθε Τετάρτη και Παρασκευή, πηγαίνει στο Παραδείσι. Βέβαια, κάθε Τετάρτη το κατάστημα των ΕΛΤΑ στην Κρεμαστή είναι ανοικτό για να εξυπηρετήσει τους πολίτες που θέλουν να κάνουν τις συναλλαγές τους».
Αυτό βέβαια, σύμφωνα με παράπονα που έκαναν στην «δ» δημότες από την περιοχή, δεν λύνει το πρόβλημα.
Η αναστάτωση δημιουργήθηκε καθώς κάθε Τετάρτη πήγαινε στην Κρεμαστή μία υπάλληλος από την Ιαλυσό και άνοιγε το κατάστημα με συνέπεια να δημιουργούνται τεράστιες “ουρές” και ο κόσμος να διαμαρτύρεται επειδή περίμενε πολλές ώρες μέσα στη ζέστη τους προηγούμενους μήνες.
Ο κόσμος είχε αναστατωθεί επειδή δεν ελάμβανε την αλληλογραφία του έγκαιρα για πάνω από ένα μήνα με συνέπεια να ανησυχούν επειδή μπορούσαν να χαθούν ειδοποιήσεις από υπηρεσίες ή τράπεζες, λογαριασμοί και άλλα έγγραφα που έπρεπε να παραδοθούν από τον ταχυδρόμο.
Ο κ. Χαρίλαος Μιχαηλίδης, πρόεδρος του Σωματείου ΕΛΤΑ Δωδεκανήσου εξέφρασε την έντονη ανησυχία του με δηλώσεις του στην «δ» καθώς επίκεινται και άλλα ‘λουκέτα’ σε καταστήματα των ΕΛΤΑ:
«Η κατάσταση με την Κρεμαστή και το Παραδείσι, όπως έχει διαμορφωθεί εξυπηρετεί τους δημότες συγκεκριμένες ημέρες, αφού το κατάστημα στην Κρεμαστή έχει κλείσει και ανοίγει μόνο τις Τετάρτες. Κάθε μήνα, αλλάζει ο ταχυδρόμος αφού δεν πρόκειται για υπάλληλο εκπαιδευμένο αλλά για πρόσληψη με μηνιαία σύμβαση. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε, αναμένουμε ότι θα κλείσουν και άλλα καταστήματα και θα γίνουν συγχωνεύσεις…»

Θυμίζουμε ότι ήδη έχουν κλείσει καταστήματα ΕΛΤΑ και σε άλλα νησιά.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • Πολίτης    07.10.2021 08:30

    Γιατί η Ελλάδα δεν έχει χρήματα για τέτοια βασικά πράγματα;

Σχολιασμός άρθρου