ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέα ηχηρή παρέμβαση Λιου για το ελληνικό χρέος

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Λιου

Να υλο­ποι­ή­σει τη δέ­σμευ­ση της για ελά­φρυν­ση του χρέ­ους, ζή­τη­σε από την Ευ­ρω­παϊ­κή Ένωση ο Αμε­ρι­κα­νός υπουρ­γός Οι­κο­νο­μι­κών, Τζακ Λιου, ο οποί­ος ζή­τη­σε να συ­νε­χι­στούν και οι με­ταρ­ρυθ­μί­σεις, κάτι που απο­τε­λεί υπο­χρέ­ω­ση της ελ­λη­νι­κής κυ­βέρ­νη­σης.

Ο Αμε­ρι­κα­νός Υπουρ­γός Οι­κο­νο­μι­κών συ­να­ντή­θη­κε σή­με­ρα με τον Έλ­λη­να ομό­λο­γό του Ευ­κλεί­δη Τσα­κα­λώ­το, στο πλαί­σιο της ετή­σιας συ­νό­δους του Διε­θνούς Νο­μι­σμα­τι­κού Τα­μεί­ου (ΔΝΤ) και της Πα­γκό­σμιας Τρά­πε­ζας.

Κατά τη διάρ­κεια της συ­νο­μι­λί­ας τους, οι κ.κ. Λιου και Τσα­κα­λώ­τος συ­ζή­τη­σαν την πρό­ο­δο που έχει ση­μειώ­σει η Ελ­λά­δα στις με­ταρ­ρυθ­μι­στι­κές προ­σπά­θειές της, δε­δο­μέ­νου ότι οι υπουρ­γοί συ­να­ντή­θη­καν τον πε­ρα­σμέ­νο Ιού­λιο στην Αθήνα.

Ο κ. Λιου υπο­γράμ­μι­σε τη ση­μα­σία να συ­νε­χί­σει η Ελ­λά­δα να εφαρ­μό­ζει τα μέτρα που έχουν ήδη ψη­φι­στεί και να ολο­κλη­ρώ­σει την επό­με­νη σειρά των στό­χων-ορό­ση­μων που πρέ­πει να κλεί­σουν τον Οκτώ­βριο.

Με­τα­ξύ αυτών και τα σχέ­δια  για τις ιδιω­τι­κο­ποι­ή­σεις και οι κρί­σι­μες με­ταρ­ρυθ­μί­σεις του χρη­μα­το­πι­στω­τι­κού τομέα.

Ο Αμε­ρι­κα­νός υπουρ­γός πρό­σθε­σε ότι η πρό­ο­δος στις με­ταρ­ρυθ­μί­σεις είναι επί­σης ση­μα­ντι­κή, έτσι ώστε οι Ευ­ρω­παί­οι ηγέ­τες να μπο­ρέ­σουν να ξε­κι­νή­σουν τη συ­ζή­τη­ση με το ΔΝΤ, για το χρο­νο­διά­γραμ­μα και τις λε­πτο­μέ­ρειες της ου­σια­στι­κής ελά­φρυν­σης του χρέ­ους, για το οποίο το Eurogroup δε­σμεύ­τη­κε τον Μάιο.

Ο κ. Λιού τό­νι­σε ότι η Ευ­ρώ­πη πρέ­πει να υλο­ποι­ή­σει τη δέ­σμευ­σή της να θέσει το χρέος της Ελ­λά­δας σε βιώ­σι­μη πο­ρεία, μέσω ου­σια­στι­κής ελά­φρυν­σης του χρέ­ους, η οποία θα πρέ­πει να υπο­στη­ρί­ζε­ται από αξιό­πι­στη ανά­πτυ­ξη και δη­μο­σιο­νο­μι­κές προ­σαρ­μο­γές που είναι ζω­τι­κής ση­μα­σί­ας για τη μα­κρο­πρό­θε­σμη οι­κο­νο­μι­κή κα­τά­στα­ση της Ελ­λά­δας. Επί­σης εν­θάρ­ρυ­νε όλα τα μέρη να ερ­γα­στούν προς την κα­τεύ­θυν­ση πρα­κτι­κών λύ­σε­ων για την επι­τυ­χή ολο­κλή­ρω­ση των δια­πραγ­μα­τεύ­σε­ων αυτό το φθι­νό­πω­ρο.

Ο κ. Λιού τό­νι­σε ότι η τα­χεία πρό­ο­δος στις φιλο-επι­χει­ρη­μα­τι­κές με­ταρ­ρυθ­μί­σεις – συ­μπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νου του προ­γράμ­μα­τος ιδιω­τι­κο­ποι­ή­σε­ων και των διαρ­θρω­τι­κών με­ταρ­ρυθ­μί­σε­ων στις αγο­ρές προ­ϊ­ό­ντων και υπη­ρε­σιών – θα μπο­ρού­σε να ανοί­ξει το δρόμο για ένα θε­τι­κό κύκλο που ενι­σχύ­ει την ανά­πτυ­ξη και τις επεν­δύ­σεις.

Μι­χά­λης Ιγνα­τί­ου -ΕΘΝΟΣ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.