ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στο ΣτΕ θα προσφύγει ο Δήμος Σκιάθου για τον ΦΠΑ 23%

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Σκιάθος

Την προ­σφυγή στο Συμ­βού­λιο της Επι­κρα­τείας ενα­ντίον της από­φα­σης της κυβέρ­νη­σης να επι­βά­λει 23% ΦΠΑ, απο­φά­σισε, ομόφωνα, το δημο­τικό συμ­βού­λιο Σκιάθου.

Ο δήμαρ­χος του νησιού, Δημή­τρης Πρε­βε­ζά­νος, τόνισε πως θα υπάρξει συντο­νι­σμός και με τα υπό­λοιπα νησιά των Σπο­ρά­δων, δηλαδή τη Σκόπελο και την Αλόν­νησο, για να συντο­νι­στούν οι κινή­σεις τους.Κατά τη διάρ­κεια του δημο­τι­κού συμ­βου­λίου τονί­στηκε και από τον ειση­γητή του θέματος, Από­στολο Πασχάλη ότι «οι Έλληνες πολίτες που μένουν μόνιμα στο νησί φορο­λο­γού­νται και πλη­ρώ­νουν το κράτος μας για παροχές τις οποίες αυτό αδυ­να­τεί να παρέχει, αφού δεν λει­τουρ­γούν δημόσιο KΤΕΟ και Ειρη­νο­δι­κείο, ενώ η ΔΟΥ Σκιάθου έχει καταρ­γη­θεί και οι κάτοι­κοι υπο­χρε­ώ­νο­νται να μετα­βαί­νουν στον Βόλο.

Τα σχολεία στην Σκιάθο λει­τουρ­γούν με εκπαι­δευ­τική ανε­πάρ­κεια, τόσο στα μαθή­ματα στα οποία απαι­τού­νται εργα­στή­ρια και πει­ρά­ματα, όσο και στην έλλειψη εκπαι­δευ­τι­κού προ­σω­πι­κού. Όμως, όπως ανέφερε ο δήμαρ­χος, το πιο λυπηρό είναι ότι «η Σκιάθος στε­ρεί­ται το πολυ­τι­μό­τερο αγαθό, το οποίο η κεντρική πολι­τεία πρέπει να μας παρέχει, δηλαδή τη δημόσια υγεία. Είναι αδια­νό­ητο σε ένα νησί σαν την Σκιάθο να υπο­λει­τουρ­γεί το Κέντρο Υγείας, μην έχοντας για­τρούς και γενικά εξει­δι­κευ­μένο προ­σω­πικό. Όλες οι ελλεί­ψεις έχουν ως απο­τέ­λε­σμα τις συχνές μετα­κι­νή­σεις των Σκια­θι­τών σε άλλες πόλεις, οι οποίοι είναι ανα­γκα­σμέ­νοι να πλη­ρώ­νουν, ίσως, τα ακρι­βό­τερα ακτο­πλοϊκά εισι­τή­ρια, στην Ελλάδα».

Σύμφωνα με τον δήμο Σκιάθου, το σημε­ρινό φορο­λο­γικό καθε­στώς από την 1η Οκτω­βρίου, με την αύξηση των συντε­λε­στών του ΦΠΑ στο νησί, θα προ­κα­λέ­σει οικο­νο­μι­κές επι­πτώ­σεις, που θα αφορούν την σημα­ντική αύξηση του ετήσιου κόστους δια­βί­ω­σης των οικο­γε­νειών της Σκιάθου, τη μαύρη εργασία, την παρα­οι­κο­νο­μία, (αγορές και παροχές υπη­ρε­σιών χωρίς παρα­στα­τικά και ασφά­λεια) και τη μείωση στη ροή των Ελλήνων του­ρι­στών, καθώς κανένας επι­χει­ρη­μα­τίας δεν θα κάνει απορ­ρό­φηση του αυξη­μέ­νου ΦΠΑ, αντι­θέ­τως θα υπάρχει αύξηση τιμών και πιθανή πτώση του του­ρι­σμού για το 2016.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.