Τοπικές Ειδήσεις

Ακάλυπτη τραπεζική επιταγή της ΔΕΥΑΡ προς την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου!

Και νέα εμπλοκή σημειώθηκε χθες στην αποπληρωμή των συμβατικών υποχρεώσεων της ΔΕΥΑ Ρόδου προς την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο πλαίσιο της εκτέλεσης της προγραμματικής σύμβασης για το Φράγμα Γαδουρά και συγκεκριμένα της παροχής καθημερινής διαχείρισης, λειτουργίας και συντήρησης του φράγματος.
Πιο συγκεκριμένα σε εκτέλεση σχετικού εντάλματος πληρωμής για την εξόφληση του 4ου λογαριασμού της εν θέματι προγραμματικής συμβάσεως εκδόθηκε από την επιχείρηση επιταγή της τράπεζας Πειραιώς με ημερομηνία πληρωμής την 4η Σεπτεμβρίου 2019 συνολικού ύψους 706.828,97 ευρώ και συγκεκριμένα στο ύψος της οφειλής που εγκρίθηκε από την επιτροπή παρακολούθησης της προγραμματικής σύμβασης και μάλιστα σε χρόνο πέραν της προθεσμίας που τάσσει η συμφωνία.

Η επιταγή επιδιώχθηκε να εισπραχθεί από τους εντεταλμένους υπαλλήλους των Οικονομικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, που ενημερώθηκαν ότι είναι ακάλυπτη.
Το θέμα της ακάλυπτης επιταγής της ΔΕΥΑ Ρόδου ηχεί πραγματικά ως «ανέκδοτο» για το μονοπώλιο στην διαχείριση του αγαθού αλλά η συνέχεια έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον.
Ο τραπεζικός λογαριασμός της επιχείρησης συγκεκριμένα κατασχέθηκε για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών της έναντι εργολάβου.
Πιο συγκεκριμένα η ατομική επιχείρηση με την επωνυμία «Κλαδάκης Παρ. Μιχαήλ», δια της πληρεξουσίας δικηγόρου της κ. Ελένης Αυγενικού, προχώρησε στην εκτέλεση κατασχετηρίου εις βάρος της επιχείρησης εις χείρας της τράπεζας για οφειλές σε χωματουργικές εργασίες και μίσθωση μηχανημάτων παρελθόντων ετών.
Ειδικότερα δυνάμει της υπ’ αριθμ. 225/2019 διαταγής πληρωμής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου και του υπ αριθμ 226/2019 α’ εκτελεστού απογράφου του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, ακριβές νόμιμα επικυρωμένο αντίγραφο του οποίου κοινοποιήθηκε με επιταγή προς εκούσια συμμόρφωση προς την επιχείρηση, με την από 15 Ιουλίου 2019 έκθεση επίδοσης, επιτάχθηκε η επιχείρηση να καταβάλει το ποσό των 317.598,52 ευρώ πλέον τόκων από την επίδοση της διαταγής πληρωμής έως και την πλήρη εξόφλησή του εργολάβου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου