Ειδήσεις

Παραμένει στο χώρο του το Εθελοντικό Φαρμακείο-Ιατρείο.

Ο Δήμος ενισχύει τη λειτουργία του αναβαθμίζοντας και τις δικές του δομές.

Παραμένει στο χώρο που στεγάζεται το Εθελοντικό Φαρμακείο-Ιατρείο του Άη Γιάννη με την εξυπηρέτηση των ωφελούμενων να ενισχύεται από την ταυτόχρονα αναβαθμισμένη λειτουργία του Δημοτικού Ιατρείου με καθημερινή παρουσία φαρμακοποιού και κοινωνικού λειτουργού του Δήμου.
Σήμερα Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου, ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος δέχτηκε στο γραφείο του τον υπεύθυνο γιατρό του Εθελοντικού Ιατρείου Γιώργο Τριάντο, παρουσία της αντιδημάρχου Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής Άννας Ζωάννου, του προέδρου του ΔΟΠ Σωτήρη Πετράκη και του εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου σε θέματα Υγείας Σάββα Καλαθενού και συζήτησαν την κοινή δράση των δυο δομών δεδομένου του νέου πρόγραμματος επιχορήγησης ΕΣΠΑ στο οποίο πέτυχε την ένταξη ο Δήμος Ρόδου.
Σε αυτό το τριετές επιδοτούμενο πρόγραμμα από τις 15-9-2017, θα αναβαθμιστεί η λειτουργία του Δημοτικό Ιατρείου του Αη Γιάννη ενισχύοντας παράλληλα και το Εθελοντικό Ιατρείο με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό θα καταγράφονται επιπλέον τα ονόματα των ωφελουμένων και πέραν της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης θα εξετάζονται και οι ανάγκες τους σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης προκειμένου να παραπέμπονται στις κοινωνικές δομές του Δήμου.
Ο δήμαρχος δήλωσε ότι δεν υπάρχει θέμα μεταστέγασης του Εθελοντικού Φαρμακείου- Ιατρείου και θα ανανεωθεί η σύμβαση που έληξε το Μάρτιο του 2017 βελτιώνοντας το χώρο και συμβάλλοντας για την εύρυθμη λειτουργία του.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου