Ειδήσεις

«Κυνηγοί κεφαλών» στην υπηρεσία των οικονομικών εισαγγελέων

Ειδική ομάδα αναλαμβάνει πλέον να κυνηγάει τις μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής.

Στα χέρια του νέου Σώματος, που θα αποτελέσει τον ελεγκτικό βραχίονα των οικονομικών εισαγγελέων, θα πηγαίνουν εφεξής οι εισαγγελικές παραγγελίες για τα «μεγάλα ψάρια», ήτοι για υποθέσεις με μεγάλο φορολογικό ενδιαφέρον, που πολλές φορές αγγίζουν το δημόσιο συμφέρον, όπως γράφει η εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου».

Η ανάγκη ενός νέου Σώματος «Ράμπο» αναδείχθηκε από τον τεράστιο όγκο εισαγγελικών παραγγελιών, οι οποίες επιβαρύνουν αυτή τη στιγμή τις ελεγκτικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ.

Με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, όπως παρουσιάστηκαν στους «θεσμούς», βρίσκονται σε εκκρεμότητα 2.688 εισαγγελικές παραγγελίες, που αντιστοιχούν σε τουλάχιστον 8.118 ΑΦΜ, κι αν αναλογιστεί κανείς ότι το δυναμικό της ΑΑΔΕ που ασχολείται με αυτές είναι 400 ελεγκτές, που δεν μπορούν να διενεργήσουν περισσότερους από 1.000 ελέγχους ανά έτος, είναι προφανές ότι το σύστημα έχει «κολλήσει».

Πηγή newsbeast.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου