Αντιδήμαρχος Λίτσα Κρεμαστινού. «Θα συνεχίσουμε να ομορφαίνουμε τον τόπο μας».

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η υλοποίηση του καλοκαιρινού σχεδιασμού της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Ρόδου, που ενέκρινε ο Δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος σε συνεργασία με την Αντιδήμαρχο καθημερινότητας και εμφάνισης της πόλης κ. Λίτσα Κρεμαστινού και αφορά τον ευπρεπισμό και καθαρισμό των πάρκων, των παρτεριών και των πλατειών στην πόλη της Ρόδου και στις δημοτικές ενότητες.
Συγκεκριμένα, συνεργεία της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου, εκτελούν καθημερινά , εργασίες κλαδέματος, καλλωπισμού και εξωραϊσμού σε κεντρικά σημεία, συνοικίες και πάρκα, αναβαθμίζουν τους χώρους πρασίνου και φυτεύουν και συντηρούν καλλωπιστικά λουλούδια σε παρτέρια και πλατείες, σε κάθε γωνιά της πόλης και των δημοτικών ενοτήτων.
Επικουρικά, σε εξέλιξη βρίσκονται και δύο εργολαβίες συνολικού προϋπολογισμού 148,386 ευρώ, που αφορούν εργασίες αποκατάστασης και καλλωπισμού κοινόχρηστων χώρων και συντήρησης των μεγάλων πάρκων του Δήμου.
Αναλυτικότερα πραγματοποιήθηκαν ολοκληρωμένες παρεμβάσεις στα ακόλουθα σημεία.
1)Παρτέρια: επί των οδών Ε. Βενιζέλου, Μελίνας Μερκούρη, Αθηνών, Γεωργίου Μαύρου, Εθνική οδού Ρόδου- Καμείρου στο ύψος των Κρητικών, Πλατεία Ελευθερίας: κεντρική πιάτσα Ταξί, Νεώριον, Μανδράκι, παραπλήσια οδό του Κοιμητηρίου Ρόδου Ταξιάρχης, που λειτουργεί η λαϊκή αγορά.
2)Πάρκα: Ροδιακή Έπαυλη, κυκλοφοριακής αγωγής, Καζαντζάκη, επί των οδών Στοκχόλμης και Κυρά της Ρω στο Ροδίνι και στις συνοικίες Αραπάκι και Ανάληψης.
3) Πλατείες: Σύμης, Γέροντα, Δημαρχείου, Αγίων Αποστόλων,Παλιό Νοσοκομείο και Ενυδρείο
Στο πλαίσιο του καλοκαιρινού σχεδιασμού προγραμματίστηκαν ακόμη μία σειρά από παρεμβάσεις για την βελτίωση του αστικού πρασίνου, εντός του ιστού των δημοτικών ενοτήτων της Ρόδου και σε τουριστικές περιοχές εκτός πόλης.
«Η δημοτική Αρχή, βάσει του στρατηγικού της σχεδιασμού, καθημερινά, βήμα βήμα, με συντονισμένες προσπάθειες αιρετών και υπηρεσιακών παραγόντων, αναβαθμίζει αισθητικά ολοένα και περισσότερο τα πάρκα και τα παρτέρια της πόλης και των δημοτικών ενοτήτων, μέσα από ολοκληρωμένες παρεμβάσεις αναβάθμισης του αστικού πρασίνου» τόνισε σε δηλώσεις της η Αντιδήμαρχος κ. Λίτσα Κρεμαστινού και πρόσθεσε. «Αγαπάμε τον τόπο μας, δημιουργούμε καλύτερες συνθήκες καθημερινότητας για τους πολίτες και συμβάλουμε όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά, για να διατηρήσουμε τις φυσικές ομορφιές του νησιού μας».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ