ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κολλέγιο Ρόδου: Ο Τσιάρτας στο Summer Camp

Δημήτρης Στούμπης 1 λεπτό ανάγνωση
ΚΟΛΛΕΓΙΟ- ΤΣΙΑΡΤΑΣ-ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Την Τρίτη 27/06/2017 οι μα­θη­τές του Summer Camp του Κολ­λε­γί­ου Ρόδου είχαν την ευ­και­ρία να συ­να­ντή­σουν τον με­γά­λο διε­θνή πο­δο­σφαι­ρι­στή Bασίλη Τσιάρ­τα ο οποί­ος δί­δα­ξε ήθος και συ­μπε­ρι­φο­ρά στα 22 χρό­νια που αγω­νί­στη­κε στην Νά­ου­σα στην με­γά­λη ΑΕΚ, στην Εθνι­κή Ελ­λά­δος και στη Σε­βίλ­λη.

Τον Βα­σί­λη Τσιάρ­τα υπο­δέ­χθη­καν με με­γά­λο εν­θου­σια­σμό οι μα­θη­τές του Summer Camp και τον προ­λό­γι­σε ο συ­ντο­νι­στής δη­μο­τι­κού κ. Πα­να­γιώ­της Κα­ρί­κης προϊ­στά­με­νος του τμή­μα­τος Φυ­σι­κής Αγω­γής, ο οποί­ος ανέ­φε­ρε ση­μα­ντι­κά στοι­χεία από την αθλη­τι­κή του δια­δρο­μή.

Ο Βα­σί­λης Τσιάρ­τας αφού ευ­χα­ρί­στη­σε την διεύ­θυν­ση του Κολ­λε­γί­ου για την πρό­σκλη­ση αλλά και την πολύ θερμή υπο­δο­χή απευ­θυ­νό­με­νος στα παι­διά είπε :

«Η με­γα­λύ­τε­ρη στιγ­μή της κα­ριέ­ρας μου ήταν η κα­τά­κτη­ση του Euro 2004 στην Πορ­το­γα­λία, όμως δεν ξεχνώ το ση­μείο από το οποίο ξε­κί­νη­σα, το χωριό μου την Αλε­ξάν­δρεια Ημα­θί­ας, στη Νά­ου­σα όπου έγινα γνω­στός».

Στη συ­νέ­χεια είπε στα παι­διά για την προ­σω­πι­κό­τη­τα η οποία χτί­ζε­ται από την οι­κο­γέ­νεια και από την μόρ­φω­ση.

Τό­νι­σε ιδιαί­τε­ρα ότι: «Ο κάθε αθλη­τής, ο κάθε άν­θρω­πος θα πρέ­πει να έχει σωστή συ­μπε­ρι­φο­ρά και να βάζει στό­χους, να έχει φι­λο­δο­ξί­ες και να κάνει όνει­ρα, δεν πρέ­πει ποτέ να εγκα­τα­λεί­που­με την προ­σπά­θειά μας».

Μί­λη­σε με συ­γκί­νη­ση για τους γο­νείς: «Οι γο­νείς είναι αυτοί που δη­μιουρ­γούν την οι­κο­γέ­νεια, τους οφεί­λου­με αγάπη και σε­βα­σμό και θα πρέ­πει οι γο­νείς να είναι υπε­ρή­φα­νοι για ότι πε­τυ­χαί­νουν τα παι­διά στην ζωή τους».

Στη συ­νέ­χεια μί­λη­σε για την με­τεγ­γρα­φή του στην ομάδα της με­γά­λης ΑΕΚ το 1992 όπου πήρε πρω­τά­θλη­μα, Κύ­πελ­λο και βγήκε πρώ­τος σκό­ρερ.

Ανα­φε­ρό­με­νος στα μέσα κοι­νω­νι­κής δι­κτύ­ω­σης και την τε­χνο­λο­γία είπε στα παι­διά: «Εμείς στην εποχή μας δεν εί­χα­με αυτά τα μέσα, παί­ζα­με στις αλά­νες, χαι­ρό­μα­στε την ζωή, γι’ αυτό κι εσείς να κά­νε­τε σωστή δια­χεί­ρι­ση και χρήση των μέσων, όχι κα­τά­χρη­ση γιατί υπάρ­χει ο κίν­δυ­νος του εθι­σμού», και προ­έ­τρε­ψε τα παι­διά λέ­γο­ντας : «Αυτό που θα σας κάνει με­γά­λους αν­θρώ­πους είναι να παί­ζε­τε με­τα­ξύ σας και να χαί­ρε­στε την ηλι­κία σας, να έχετε καλές σχέ­σεις και όχι ψεύ­τι­κές σχέ­σεις μέσου δια­δι­κτύ­ου».

Ακο­λού­θως άκου­σε με προ­θυ­μία, ιδιαί­τε­ρο εν­δια­φέ­ρον και προ­σο­χή και απά­ντη­σε στις ερω­τή­σεις των παι­διών.

Στην ερώ­τη­ση ενός μα­θη­τή: «Πως γί­νε­ται κά­ποιος με­γά­λος πο­δο­σφαι­ρι­στής» ο Βα­σί­λης Τσιάρ­τας απά­ντη­σε: « Όπως ακρι­βώς γί­νε­ται κά­ποιος με­γά­λος επι­στή­μο­νας, με την προ­ϋ­πό­θε­ση να αγα­πή­σει αυτό πού κάνει, να το θέλει, να βελ­τιώ­νε­ται συ­νε­χώς, να μα­θαί­νει (δια βίου μά­θη­ση), να εμπλου­τί­ζει τις γνώ­σεις του και να έχει διάρ­κεια στο χρόνο».

Στην ερώ­τη­ση : «Ποιο ήταν το κα­λύ­τε­ρο γκολ στην κα­ριέ­ρα του», απά­ντη­σε :

« Το γκολ στον αγώνα ΑΕΚ- Ρεάλ 3-3, όπου έδωσα και ασίστ».

Στο τέλος, επα­νέ­λα­βε στα παι­διά ότι ως προ­τε­ραιό­τη­τα στην ζωή τους να έχουν τα μα­θή­μα­τα και να σέ­βο­νται τους συμ­μα­θη­τές, τους εκ­παι­δευ­τι­κούς τους και όποιο άθλη­μα και να ακο­λου­θή­σουν να το αγα­πή­σουν και ποτέ να μην εγκα­τα­λεί­πουν την προ­σπά­θεια και τους στό­χους τους.

Τα παι­διά και οι εκ­παι­δευ­τι­κοί του Κολ­λε­γί­ου έμει­ναν πολύ ευ­χα­ρι­στη­μέ­νοι από την επί­σκε­ψη του Βα­σί­λη Τσιάρ­τα, διότι είχαν την ευ­και­ρία να δουν από κοντά έναν τόσο με­γά­λο αθλη­τή που δό­ξα­σε τα ελ­λη­νι­κά χρώ­μα­τα, αλλά ταυ­τό­χρο­να και να συ­νο­μι­λή­σουν με έναν άν­θρω­πο που με την στάση ζωής του, τον λόγο, την προ­σω­πι­κό­τη­τά και την αξιο­πρέ­πειά του, απο­τε­λεί πρό­τυ­πο για τους νέους.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.