Τοπικές Ειδήσεις

Επιστολή Διαμαρτυρίας του Παραρτήματος Δωδ/σου του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου

Σεβαστοί κύριοι της Δημοτικής Αρχής Ρόδου, κ. Δήμαρχε και κ. Αντιδήμαρχε επί των Οικονομικών, με αφορμή την από 02/06/2021 αναρτητέα στο διαδίκτυο “Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος” με την διαδικασία της απευθείας ανάθεσης του Δημάρχου για την “Περίθαλψη-Στείρωση-Σήμανση και Καταγραφή Αδεσπότων Ζώων Συντροφιάς” ως Παράρτημα Ρόδου του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου έχουμε να σημειώσουμε και να τονίσουμε τα εξής: Επί σειρά ετών και όχι λίαν προσφάτως, στο κομμάτι της αμέριστης παροχής κτηνιατρικής φροντίδας στα αδέσποτα ζώα (σκύλοι-γάτες) ,και ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ σε μεγάλο ποσοστό αυτής ,εμπλεκόμαστε και δραστηριοποιούμαστε ΠΕΡΑΝ του ενός συναδέλφου-κτηνιάτρου, αφιερώνοντας ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής μας και της ενέργειάς μας και σε αγαστή πάντα συνεργασία με την Φιλοζωική Ρόδου. ΟΧΙ για να εισπράξουμε τα εύσημα και τα likes από τα social media και ούτε βέβαια να πλουτίσουμε εξ αυτών (αδεσπότων), αλλά αντιθέτως διότι πιστεύουμε ακράδαντα ότι επειδή αποτελούμε ουσιώδη κρίκο αυτής της αλυσίδας οφείλουμε

καθημερινά ,ο καθείς όπως και όσο μπορεί, να δίνουμε λύσεις στο υπαρκτό αυτό πρόβλημα. Και σ’αυτό το σημείο έρχεται και αποφασίζει ο Δήμος- και καλώς το κάνει- να συνδράμει των εξόδων των κτηνιατρικών πράξεων, που σε πολλές περιπτώσεις είναι δυσβάσταχτες, ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΟΝΤΑΣ ΟΜΩΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ και ΑΓΝΟΩΝΤΑΣ επιδεικτικά όλους τους επί μακρόν συμμετέχοντας συναδέλφους, ΜΗ ενημερώνοντάς μας ΩΣ ΟΦΕΙΛΕ, καθότι μιλά για “κατάθεση εγγράφων προσφορών και με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομικής άποψης προσφορά”. Αναφέρετε “περί έρευνας αγοράς και κατάθεσης έγγραφων προσφορών”. Μπορείτε να μας αναφέρετε σε ποιούς συναδέλφους αποταθήκατε ώστε να πάρετε την πλέον συμφέρουσα από οικονομικής άποψης προσφορά;

Με λίγα λόγια το προαναφερθέν κτηνιατρικό κομμάτι ΔΕΝ αποτελεί προνόμιο ΕΝΟΣ και μάλιστα νεότατων συναδέλφων, με την ανάλογη πάντα εμπειρία, αλλά οφείλατε και οφείλετε να αποταθείτε σε όλους τους εμπλεκόμενους και να τους συντονίσετε αναλογικά και εξ ίσου. Αυτό επιτάσσει η ηθική, το δίκαιο και το αξιοπρεπές , με στόχο πάντα το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Τέτοιες δράσεις απαιτούν συνεργασίες και όχι ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ αποκλειστικότητες!!

Επιπλέον, απλώς να αναφέρουμε, ότι η σύνταξη των συμβατικών υποχρεώσεων του όποιου επιλεγέντος κτηνιάτρου, όσο αναφορά τις κτηνιατρικές πράξεις, είναι παντελώς μη σύννομη με βάση τον ν. 4039/2012 και εκ των πραγμάτων μη έγκυρη.

Κύριοι δημοτικοί άρχοντες να είστε σίγουροι πως κάθε νομότυπο η καλύτερα νομιμοφανές δεν είναι πάντα και ηθικό!!

Αν πάλι οι προηγούμενες αξίες περί ηθικής, δικαιοσύνης και αξιοπρέπειας σας αφήνουν αδιάφορους, λυπούμαστε βαθύτατα, αλλά σας διαβεβαιώνουμε πως θα κριθείτε απ’όλους εμάς, που με την ψήφο μας σας θέσαμε εκεί που είστε τώρα ,με μοναδικό γνώμονα τη πρόοδο και το καλό αυτού του τόπου.

Εκ του ΔΣ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου