Ειδήσεις

Φ. Χατζηδιάκος: «Δεν επιστρέφει τίποτα στη Ρόδο από τα χρήματα που προσφέρει το νησί στο κεντρικό κράτος»

«Δεν επιστρέφει τίποτα στη Ρόδο από τα χρήματα που προσφέρει το νησί στο κεντρικό κράτος» δήλωσε ο δήμαρχος σε Τσέχους αξιωματούχους που διερευνούν τα προβλήματα της Αυτοδιοίκησης για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πολυπληθή αντιπροσωπεία Τσέχων, Βουλευτών, Δημάρχων και Περιφερειακών Συμβούλων, με επικεφαλής τον πρέσβη της Τσεχικής Δημοκρατίας υποδέχτηκε στο γραφείο του ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος.
Τους Τσέχους επίσημους συνόδευε ο επίτιμος πρόξενος της Τσεχίας στο Νότιο Αιγαίο Μανόλης Μαρκόπουλος και η συνάντηση έγινε παρουσία των αντιδημάρχων Τουρισμού και Πολιτισμού Μαρίζας Χατζηλαζάρου και Τέρη Χατζηιωάννου αντίστοιχα.
Ο δήμαρχος, τους καλωσόρισε στη Ρόδο, αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς φιλίας μεταξύ των δύο χωρών και δήλωσε ότι υπάρχει ενδιαφέρον επιχειρηματιών του νησιού να αναπτύξουν σχέσεις και συνεργασίες ενώ ο δήμος Ρόδου θα αναζητήσει ευρωπαϊκά προγράμματα που θα συσφίξουν τις σχέσεις των δύο πλευρών.
Ο κ. Χατζηδιάκος, ενημέρωσε την αντιπροσωπεία για την διοικητική δομή του δήμου, αλλά και τα προβλήματα που απορρέουν από τη μη διάθεση στο νησί εσόδων που συγκεντρώνονται στη Ρόδο και εισπράττει το κεντρικό κράτος.
«Περισσότερα από 25 εκατομμύρια ευρώ πήραν από τους αρχαιολογικούς χώρους της Ρόδου πέρυσι, δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος και από αυτά τίποτα δεν αποδόθηκε στο Δήμο. Η επιτυχία μας είναι ότι κάθε χρόνο βελτιώνουμε τα προβλήματα χωρίς να έχουμε τη βοήθεια του κράτους».
Η αντιπροσωπεία Διοίκησης και Περιφερειακής Ανάπτυξης βρίσκεται στη Ρόδο στο πλαίσιο Ευρωπαϊκής αποστολής που διερευνά τα προβλήματα της Αυτοδιοίκησης. Στο πλαίσιο αυτό ο αντιπρόεδρός της Vaclav Horacek, δήλωσε στο δήμαρχο Ρόδου ότι θα εισηγηθεί στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα κονδύλια που αφορούν την Αυτοδιοίκηση να έρχονται απευθείας σ΄ αυτήν προκειμένου να τα διαθέτουν οι Δήμαρχοι με βάση τις ανάγκες των Δήμων τους.
Τόσο ο πρέσβης της Τσεχίας στη χώρα μας Jan Bondy, όσο και η πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης και Περιφερειακής Ανάπτυξης της Βουλής των Αντιπροσώπων της Τσεχικής Δημοκρατίας Milada Halikova, δήλωσαν ενθουσιασμένοι από τις ομορφιές της Ρόδου και την ιστορία της, και αναφέρθηκαν στο ενδιαφέρον των Τσέχων τουριστών να την επισκέπτονται.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου