Ρεπορτάζ

Σ. Xριστοδούλου: Στο πλευρό όλων των σχολείων η δημοτική αρχή Ρόδου

Σε μίνι απολογισμό προέβη χτες, με δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής Δήμου Ρόδου, κ. Σάββας Χριστοδούλου.
Ενόψει του ανοίγματος των σχολείων, ο κ. Χριστοδούλου μίλησε για την προετοιμασία που γίνεται από την δημοτική αρχή Ρόδου –ως αρωγός των εκπαιδευτικών σε καίρια ζητήματα που απασχολούν τα σχολεία του νησιού μας.

«Όπως είναι γνωστό, την προσεχή Δευτέρα 10 Μαΐου ανοίγουν και πάλι τα σχολεία σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Υπό την ιδιότητά μου, μπορώ να διαβεβαιώσω πως εμείς ως δημοτική αρχή και φυσικά, ως σχολική επιτροπή του Δήμου Ρόδου, ήμασταν παρόντες για να καλύψουμε όλα τα προβλήματα που υπήρχαν, εξ αρχής.
Η δευτεροβάθμια σχολική επιτροπή Δήμου Ρόδου προέβη στις εξής δράσεις:
-Έγινε κατανομή κονδυλίων σε όλα τα γυμνάσια, λύκεια και ΕΠΑΛ του νησιού ύψους 106.000 ευρώ από τους ΚΑΠ που μας δίνει το υπουργείο Παιδείας. Συνεπώς, δεν υπάρχει καμία μείωση στα ταμεία των σχολείων, όπως και πέρσι.
-Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον δήμαρχο Ρόδου, προσωπικά που με δική του πρωτοβουλία, μας έδωσε έκτακτη επιχορήγηση (λόγω αυξημένων λειτουργικών δαπανών που παρουσιάστηκαν στα σχολεία μας) ύψους 130.000 ευρώ. Αυτά τα χρήματα θα διατεθούν στην δευτεροβάθμια σχολική επιτροπή του Δήμου Ρόδου ενώ, ακόμη 130.000 ευρώ θα λάβει και η πρωτοβάθμια σχολική επιτροπή του Δήμου Ρόδου προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις ανάγκες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

-Όσον αφορά στα κυλικεία που αντιμετωπίζουν προβλήματα, προχωρήσαμε σε μια σειρά από διευκολύνσεις (μείωση ενοικίων, ευκολίες πληρωμής κ.λπ.) μέσω αποφάσεων που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο Ρόδου για να βοηθήσουμε τους ιδιοκτήτες. Σύμφωνα με νεώτερη οδηγία, δεν θα γίνει νέος διαγωνισμός στις 30 Ιουνίου (οπότε και λήγουν οι συμβάσεις τους). Ωστόσο, εφόσον δεν έχει δημοσιευτεί η διακήρυξη, παρατείνονται γι άλλα δύο χρόνια οι μισθώσεις, υποχρεωτικά. Για όσους ενδιαφέρονται, μέχρι τις 30 Ιουνίου μπορούν να καταθέσουν αίτηση στην δευτεροβάθμια σχολική επιτροπή Δήμου Ρόδου για να πάρουν αυτή την παράταση».
Όπως τόνισε ο κ. Χριστοδούλου, ο Δήμος Ρόδου προσπάθησε και συνεχίζει να καλύπτει τις ανάγκες που έχουν τα σχολεία, προσπαθώντας αυτά τα δύο χρόνια, να ικανοποιήσουν τα αιτήματα των διευθυντών. «Είμαστε παρόντες και θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα τους σε ό,τι μας ζητήσουν (και στα 30 σχολικά συγκροτήματα που υπάρχουν). Σε συνεργασία με την αντιδημαρχία Πρασίνου, θα προχωρήσουμε και σε καθαρισμούς των αύλειων χώρων ενώ έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες απολυμάνσεις και καθαρισμοί για τον κορωνοϊό».
Κλείνοντας, ο πρόεδρος της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής Δήμου Ρόδου, ανέφερε πως σε περίπτωση που οι διευθυντές ζητήσουν να προμηθευτούν σελφ τεστ, η δημοτική αρχή θα τους διευκολύνει, όπως και για κάθε αίτημα για προμήθεια υλικών, υγειονομικού εξοπλισμού κ.λπ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου