Τοπικές Ειδήσεις

Ούτε και χθες συμφώνησαν τα μέλη της Διακομματικής

Συνεδρίασε χθες η διακομματική επιτροπή του Δήμου για τον καθορισμό των χώρων που θα διατεθούν κατά την προεκλογική περίοδο στα κόμματα τόσο για τις ευρωεκλογές όσο και στις παρατάξεις για τις εκλογές της αυτοδιοίκησης, έπειτα από τη διακοπή την περασμένη Παρασκευή. Αυτή τη φορά οι τόνοι μπορεί να μην ανέβηκαν, δεν υπήρξε όμως η προσδοκώμενη σύμπνοια, αφού δεν συνυπέγραψαν όλοι το πρακτικό το οποίο θα κληθεί να εγκρίνει το δημοτικό συμβούλιο στην επόμενή του συνεδρίαση.
Συγκεκριμένα, ο κ. Γιώργος Υψηλάντης (εκπροσωπώντας την περιφερειακή παράταξη Μπροστά το Νότιο Αιγαίο), έκανε λόγο για προχειρότητες. Σχολίασε αρνητικά την απουσία εκπροσώπου της νομικής υπηρεσίας του Δήμου και του προϊσταμένου των Τεχνικών Υπηρεσιών. Τόνισε ότι δεν συνυπογράφει το πρακτικό.
Όπως είπε ο αντιδήμαρχος, Σάββας Διακοσταματίου σε επτά σημεία στην πόλη θα τοποθετηθούν από πέντε σταντ, όπου οι παρατάξεις και τα κόμματα θα μπορούν να τοποθετούν τις αφίσες τους προκειμένου να αποφευχθεί η αφισορύπανση στην πόλη. Απαγορεύονται αυστηρά τα αεροπανό και τα μεγάφωνα!
Συγκεκριμένα τα σταντ θα τοποθετηθούν στην περιοχή Αγίου Φραγκίσκου (Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής), στη συμβολή των οδών Κοδριγκτώνος και Βύρωνος, στην οδό Αυστραλίας (παλιά Σφαγεία), στη συμβολή των οδών Χατζηευαγγέλου και Κλαυδίου Πέππερ, στην οδό Αποστόλου Παύλου στην Ανάληψη, στην περιοχή των Κρητικών και στην περιοχή Σγουρού (στα αμαξοστάσια του Δήμου). Σύμφωνα με την εισήγηση των Τεχνικών Υπηρεσιών, στα συγκεκριμένα επτά σημεία επρόκειτο να τοποθετηθούν από 15 ταμπλό (πέντε για τις δημοτικές, πέντε για τις περιφερειακές εκλογές και πέντε για τις ευρωεκλογές), 105 στο σύνολο, τα οποία δεν είναι καν έτοιμα, αφού υπάρχουν μόνο 35!
Σε ό,τι αφορά τις θέσεις για τα τραπεζάκια των παρατάξεων και των κομμάτων ο κ. Διακοσταματίου ξεκαθάρισε ότι είναι περιορισμένες επειδή πρόκειται για πολλαπλή εκλογική αναμέτρηση και ότι έγινε κλήρωση για την τοποθέτησή τους στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου.
Ο κ. Κώστας Ταρασλιάς (εκπροσώπησε την παράταξη Με δύναμη για τη Ρόδο), επισημαίνοντας με τη σειρά του την πρόχειρη αντιμετώπιση της όλης διαδικασίας από το Δήμο Ρόδου, την απουσία εκπροσώπου της νομικής υπηρεσίας, του προϊσταμένου των Τεχνικών Υπηρεσιών, του αρμόδιου αντιδημάρχου (εν προκειμένω του δημάρχου Ρόδου), κατάθεσε πρόταση που αν μη τι άλλο αποδεικνύει υψηλό επίπεδο πολιτικού πολιτισμού και σεβασμού στο περιβάλλον και της εικόνας-αισθητικής της πόλης. Συγκεκριμένα πρότεινε να τοποθετηθεί μία μόνο αφίσα της κάθε παράταξης στα διαθέσιμα ταμπλό που θα τοποθετηθούν στις θέσεις που έχουν προκαθοριστεί.
Η πρόταση του κ. Ταρασλιά έγινε αποδεκτή ενώ σχολιάστηκε θετικά από τον κ. Σάββα Πεταλά (εκπρόσωπο της περιφερειακής παράταξης Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου). Αποφασίστηκε να τοποθετούνται εναλλάξ οι αφίσες (μία δημοτικής, μία περιφερειακής παράταξης και ενός πολιτικού κόμματος).
Το πρακτικό της συνεδρίασης θα έρθει προς ψήφιση στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου τις επόμενες ημέρες για να εγκριθεί και να οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες γύρω από την προβολή των κομμάτων και των παρατάξεων στις επικείμενες εκλογές.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου