Αθλητικά

ΠΑΕ Ρόδος: Προσφυγές και έφεση

Με δημοσιεύματά της η αθλητική ιστοσελίδα footballleaguenews.gr, αναφέρθηκε στα όσα συζητήθηκαν στις προσφυγές που κατατέθηκαν κατά της ΠΑΕ Ρόδος, αλλά και στην έφεση που κατέθεσαν οι «πράσινοι» κατά της απόφασης της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ.
Στο σχετικό δημοσίευμα για τις προσφυγές αναφέρονται τα εξής:
«Διπλή αναβολή στην ΠΕΕΟΔ για τη Ρόδο, αλλά και συζήτηση τεσσάρων αιτημάτων ενεργοποίησης ποινών στο Διαιτητικό Δικαστήριο.
Σφίγγει ο κλοιός των προσφυγών στη Ρόδο. Την Τρίτη (05/04) στο Διαιτητικό Δικαστήριο συζητήθηκαν τα αιτήματα ενεργοποίησης ποινών των Αντώνη Γιόνδη, Γιάννη Πεχλιβανόπουλου, Βασίλη Μπαξεβάνου και Βαγγέλη Μακρή.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του FL News, ο δικηγόρος των Γιόνδη, Πεχλιβανόπουλου, Μπαξεβάνου, Μανώλης Αλαφραγκής ζήτησε την άμεση έκδοση απόφασης, γιατί: ‘’Η Ρόδος είναι τελευταία στον πίνακα μετά την αφαίρεση 8 βαθμών. Αν εκδώσετε αποφάσεις ως την Παρασκευή προλαβαίνουμε 2 αγωνιστικές. Αν εκδώσετε από Δευτέρα, προλαβαίνουμε μία’’.
Από την άλλη πλευρά η νομικός της ΠΑΕ, Δόξα Τσαγκαράκη τόνισε ότι η Ρόδος φρόντισε να εξοφλήσει προσφυγές στο ακέραιο και ζήτησε την καθυστέρηση έκδοσης απόφασης. Σημείωσε, μάλιστα, ότι υπάρχει και η εγγυητική. Σε ό,τι αφορά στην υπόθεση του Μακρή, κατατέθηκε αίτηση εξόφλησης σε 4 δόσεις, με τον δικηγόρο του ποδοσφαιριστή, Γιώργο Καλούδη να συναινεί.
Τη Δευτέρα (04/04) στην ΠΕΕΟΔ η Ρόδος εξασφάλισε αναβολή στη συζήτηση των προσφυγών των Ίλια Μαρκόφσκι και Απόστολου Σταματελόπουλου, λόγω προβλήματος υγείας της δικηγόρου της ΠΑΕ. Η αναβολή χορηγήθηκε για τις 9 Μαΐου».
Στο σχετικό δημοσίευμα για την έφεση αναφέρονται τα ακόλουθα:
«Συζητήθηκε την Τετάρτη (06/04) στην ΕΠΟ η έφεση της Ρόδου κατά της απόφασης της Επιτροπής Δεοντολογίας.
Η Ρόδος έχει εναποθέσει τις μαθηματικές ελπίδες παραμονής στην κατηγορία στην Επιτροπή Εφέσεων. Την Τετάρτη (06/04), λοιπόν, συζητήθηκε στην ΕΠΟ η έφεση της ΠΑΕ κατά της απόφασης της Επιτροπής Δεοντολογίας (αφαίρεση 8 βαθμών και πρόστιμο 60.000 ευρώ) για την υπόθεση των πλαστών καρτών υγείας.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του FL News, οι Πράσινοι παραστάθηκαν με τις νομικούς, Δόξα Τσαγκαράκη, Χρύσα Σεβαστοπούλου. Τι ισχυρίστηκαν αμφότερες; Ότι η απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας έχει πολλά κενά και δεν είναι τεκμηριωμένη. Όπως αναφέρθηκε μεταξύ άλλων:
‘’Ναι μεν απαλλάχθηκε ο Νικήτας Μαλλιάκας, αλλά ο πλαστογράφος πρέπει να κατονομάζεται, κάτι που δεν έγινε, ώστε να υπάρχει αντικειμενική ευθύνη του νομικού προσώπου. Πρέπει να υπάρχει γνώση και κίνητρο. Ποιο το κίνητρο για μια ομάδα που δαπάνησε τουλάχιστον 500 χιλιάδες ευρώ; Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει εισήγηση για -6 και να τιμωρείται η ΠΑΕ χωρίς αποδεικτικά με την επαχθέστερη ποινή. Σε κάθε περίπτωση υπάρχει κατάφωρη παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας και της αρχής αναλογικότητας. Δεν είναι δυνατόν να απαλλάσσεται το πρόσωπο που συνδέεται με την ΠΑΕ και ταυτόχρονα να λες ότι κάποιος από την ΠΑΕ τέλεσε την πλαστογραφία’’».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου