Ειδήσεις

1 στους 3 Ρώσους τουρίστες φέτος χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο για τουριστικές υπηρεσίες

Πάνω από το 30% του συνόλου των τουριστικών υπηρεσιών στη Ρωσία το 2015 θα πωλούνται μέσω του Διαδικτύου, δήλωσε η αναλυτής της Euromonitor International, Marija Milashevich, μιλώντας σήμερα στη διάσκεψη WTM Vision 2015.

Όπως είπε, πέρυσι το μερίδιο των online πωλήσεων στον τουρισμό αντιπροσώπευε το 18% του συνόλου. Η εκτίμηση είναι ότι ο αριθμός αυτός θα αυξάνεται κατά 14% σε ετήσια βάση.

Στο συνέδριο, όπως γράφει το interfax, ένας από τους ιδρυτές του Data Insight, o Boris Ovchinnikov, είπε ότι ο όγκος των online πωλήσεων των ταξιδιωτικών υπηρεσιών στη Ρωσία το περασμένο έτος ανήλθε σε 400 δισεκατομμύρια ρούβλια. Ωστόσο, αυτή η αγορά αντιπροσώπευε μικρό αριθμό πελατών, μόλις 9 εκατομμύρια άτομα, όταν στο ηλεκτρονικό εμπόριο καταγράφηκαν 25 εκατομμύρια περισσότεροι καταναλωτές.

Ο ίδιος σημείωσε ότι το 50% των πωλήσεων στον τομέα της online ταξιδιωτικών υπηρεσιών αντιπροσώπευαν αεροπορικά εισιτήρια.

Αυτό το έτος, η αγορά των online πωλήσεων ταξιδιωτικών υπηρεσιών θα επικεντρωθεί στα εσωτερικά ταξίδια στη Ρωσία. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Insight, περίπου το 18% των τουριστών, που πήγαν πέρυσι στο εξωτερικό, φέτος θα επιλέξουν να ταξιδέψουν εντός της χώρας τους.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Euromonitor International, φέτος αναμένεται αύξηση των Ρώσων χρηστών σε ενοικιαζόμενα σπίτια μέσω της Airbnb, CouchSurfing, κλπ, της ενοικίασης αυτοκινήτων μέσω Blabla, Uber κ.ά.) και σε ποδηλατικούς γύρους, Οι πωλήσεις της Airbnb πέρυσι στη Ρωσία ανήλθαν σε 300 εκατομμύρια δολάρια.

Έρευνα, επίσης, που παρουσιάστηκε σήμερα στη WTM Vision προβλέπει ότι ο αριθμός των Ρώσων, που θα πετούν με αερομεταφορείς χαμηλού κόστους θα αυξηθεί με ετήσιο ρυθμό 13% για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

.tornosnews.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου