Ειδήσεις

Κάλεσμα του ΠΑΜΕ για την απεργία στις 9 Απριλίου

Καλούμε το σύνολο της εργατικής τάξης του νησιού να ξεπεράσει τη συμβιβασμένη πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Ρόδου (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) για τη συστηματική και μεθοδευμένη προσπάθεια να εκφυλίσει την οργάνωση της απεργιακής κινητοποίησης στις 9 Απρίλη.

Εχουν γίνει οι αρχιτέκτονες και οι στυλοβάτες σε τοπικό επίπεδο του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που προσκυνά την Ανταγωνιστικότητα και την Επιχειρηματικότητα , γίνονται ‘’ντίλλερ’’και προαγωγοί για μεροκάματα 400 και 500 ευρώ μεικτά, με άγνωστο άν καταβληθούν, χωρίς Συλλογική Σύμβαση και Ασφάλιση.

Σφίγγουν το χέρι «αγωνιστικά» και προλογίζουν υποψήφιους ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και δήθεν ανεξάρτητους στην Τοπική Διοίκηση που εφαρμόζουν στην περιοχή μας την βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης των Μονοπωλίων ,με την Κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας ,με Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης και Ειδικές Οικονομικές Ζώνες ,με μεροκάματα και μισθούς ‘’Μπαγκλαντές’’.

Οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου έρχονται για άλλη μια φορά στο ‘’παρά πέντε’’ να οργανώσουν την Απεργία στις 9 Απρίλη και ταυτόχρονα καλούν τον εργατόκοσμο να δεί και ‘’άλλες μορφές αγώνα’’ μακριά από Απεργίες και συγκρούσεις με την εργοδοσία.

Είναι ξεκάθαρο, ότι είναι οι προάγγελοι της κατάργησης των απεργιακών κινητοποιήσεων και απόλυτα ταυτισμένοι με την στόχευση της συγκυβέρνησης(ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) και των κομμάτων και της Ευρωπαϊκής Ενωσης των Μνημονίων για κατάργηση του δικαιώματος στην Απεργία.

Οι εργάτες και οι εργάτριες, οι άνεργοι, οι νέες και οι νέοι που μαστίζονται από την φτώχεια να μην αφήσουν τον εργατοπατερισμό να διαβρώσει τις λαϊκές εργατικές συνειδήσεις και να συμπορευτούν στις 9 Απρίλη με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα μέσα από τις γραμμές του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου παίρνοντας μέρος στη συγκέντρωση στις 10:00 στην Πλατεία Κύπρου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου