Ειδήσεις

Εισαγγελική έρευνα για τον πρώην υπουργό Οικονομικών – “Ο Γκίκας έβγαζε τα λεφτά του έξω”

Εισαγγελική έρευνα για τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελη αποκαλύπτει την Κυριακή η Realnews που θα κυκλοφορήσει με πρωτοσέλιδο «Ο Γκίκας έβγαζε τα λεφτά του έξω!». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ «στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται καταθέσεις πολιτικών στο εξωτερικό ύψους πάνω από 10 δις. ευρώ που δεν έχουν δηλωθεί».
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος με επείγον και εμπιστευτικό έγγραφό του στις 20 Ιανουαρίου 2015 ζητεί από τη Βουλή να ελεγχθεί το πόθεν έσχες του Γκ. Χαρδούβελη.
Όπως επισημαίνει η Realnews, “στον πρώην υπουργό Οικονομικών αποδίδεται από τον Π. Νικολούδη ότι:
– Κατά το έτος 2011 εμφανίζεται δυσαναλογία μεταξύ των ποσών που πιστώθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς του και αυτών που δηλώθηκαν ως εισόδημα.
– Κατά το έτος 2012 απέστειλε σε τράπεζες του εξωτερικού χρηματικά ποσά τα οποία δεν περιέλαβε στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης, τις οποίες ήταν υπόχρεος να υποβάλει λόγω των ιδιοτήτων του: α) ως σύμβουλος του πρωθυπουργού από τον Νοέμβριο του 2011 έως και τον Μάιο του 2012 και β) ως υπουργός των Οικονομικών από τον Ιούνιο του 2014 και εντεύθεν”.
Επίσης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ “στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται καταθέσεις πολιτικών στο εξωτερικό ύψους πάνω από 10 δισ. ευρώ που δεν έχουν δηλωθεί”.

real.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου