ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Τουρκία ζητά από τον Τσίπρα να «μαζέψει» τον Καμμένο!

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Καμμένος Αγαθονήσι

Το τουρ­κι­κό υπουρ­γείο Εξω­τε­ρι­κών καλεί ευ­θέ­ως, με επί­ση­μη ανα­κοί­νω­σή του, την ελ­λη­νι­κή κυ­βέρ­νη­ση και άρα τον Πρω­θυ­πουρ­γό Αλέξη Τσί­πρα να…μα­ζέ­ψει τον υπουρ­γό Εθνι­κής Άμυ­νας Πάνο Καμ­μέ­νο!

Μά­λι­στα, η Άγκυ­ρα κάνει λόγο για «προ­κλη­τι­κή συ­μπε­ρι­φο­ρά» του κ. Καμ­μέ­νου, τον οποίο μά­λι­στα την Πα­ρα­σκευή ακο­λου­θού­σαν τουρ­κι­κά μα­χη­τι­κά σχε­δόν σε όλους τους σταθ­μούς της πε­ριο­δεί­ας του σε νησιά του Ανα­το­λι­κού και Νο­τί­ου Αι­γαί­ου πραγ­μα­το­ποιώ­ντας υπερ­πτή­σεις. Μά­λι­στα, στην ανα­κοί­νω­ση ανα­φέ­ρε­ται ότι η Τουρ­κία «είναι απο­φα­σι­σμέ­νη να προ­στα­τεύ­σει, με μέτρα που θα λάβει στο πλαί­σιο του διε­θνούς δι­καί­ου, τα δι­καιώ­μα­τα και τα συμ­φέ­ρο­ντά της στο Αι­γαίο».

Ανα­λυ­τι­κά η ανα­κοί­νω­ση του τουρ­κι­κού υπουρ­γεί­ου Εξω­τε­ρι­κών έχει ως εξης:

«Για τις τε­λευ­ταί­ες δρα­στη­ριό­τη­τες και δη­λώ­σεις, οι οποί­ες κρί­νο­νται απα­ρά­δε­κτες, του Υπουρ­γού Άμυ­νας της Ελ­λά­δας, ο οποί­ος από τη στιγ­μή που ανέ­λα­βε κα­θή­κο­ντα πα­ρα­τη­ρεί­ται πως ακο­λου­θεί μία προ­κλη­τι­κή συ­μπε­ρι­φο­ρά ένα­ντι της Τουρ­κί­ας, και αυ­ξά­νουν την έντα­ση στο Αι­γαίο, κα­λού­με την ελ­λη­νι­κή κυ­βέρ­νη­ση σε σύ­νε­ση και να θέσει το τα­χύ­τε­ρο δυ­να­τόν υπό έλεγ­χο αυτές τις ανεύ­θυ­νες συ­μπε­ρι­φο­ρές. Είναι ολο­φά­νε­ρο ότι η συ­νέ­χι­ση των ανεύ­θυ­νων κι­νή­σε­ων δεν θα εξυ­πη­ρε­τή­σουν κα­νέ­ναν άλλον σκοπό πέραν της αύ­ξη­σης της έντα­σης στις ελ­λη­νο­τουρ­κι­κές σχέ­σεις και στο Αι­γαίο. Η κα­τά­στα­ση αυτή θα επι­φέ­ρει ζημία στις προ­σπά­θειες για την ανά­πτυ­ξη των σχέ­σε­ων με­τα­ξύ των δύο χωρών και στην επί­λυ­ση των προ­βλη­μά­των στο Αι­γαίο.

Γνω­στο­ποιού­με, για μία ακόμα φορά σε όλες τις εν­δια­φε­ρό­με­νες πλευ­ρές, ότι η χώρα μας είναι απο­φα­σι­σμέ­νη να προ­στα­τεύ­σει, με μέτρα που θα λάβει στο πλαί­σιο του διε­θνούς δι­καί­ου, τα δι­καιώ­μα­τα και τα συμ­φέ­ρο­ντά της στο Αι­γαίο. Επι­ση­μαί­νου­με για μία ακόμα φορά την ανα­γκαιό­τη­τα να επω­φε­λη­θού­με από τους ισχύ­ο­ντες μη­χα­νι­σμούς δι­πλω­μα­τι­κού δια­λό­γου, με σκοπό την επί­λυ­ση των προ­βλη­μά­των στο Αι­γαίο».

Το ΒΗΜΑ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • Γιωργος  /  07.03.2015 17:44

    Η υπουλη Τουρκια δειχνει τις αληθινες βλεψεις της. Δεν εχει κανενα δικαιωμα η Τουρκια να μας πει τι θα κανουμε μεσα στην χωρα μας. Ο Καμμενος αν και δεν τον χωνευω κανει περιοδεια μεσα στην Ελλαδα , δεν πηγε σε Τουρκικα εδαφη. Εχει υποχρεωσι σαν υπουργος Εθνικης αμυνης να εξετασει την καταστασι των ενοπλων δυναμεων μας. Οι Τουρκοι οπως παντα καθωνται και περιμενουν ποτε θα τους δοθει η ευκαιρια.
    Η Ελλαδα πρεπει να εχει πρωτη σκεψι της την εξωτερικη απειλη της Τουρκιας. Η αλεπου δεν αλλαζει μυαλα.
    Να τρεξουν οι Ροδιτες οπως εκαναν για χρονια να ξοδευουν χιλιαδες ευρω την ημερα να αγοραζουν φασολια , ρουχα , ψωμι κλπ κλπ απο τον Μαρμαρα για να υποστηριξουν τους Τουρκους σαν και η Ροδος δεν ειχε καλυτερα . Κακο του κεφαλιου σας κανατε.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.