Σε ποινές φυλάκισης 18 και 24 μηνών με 3ετή αναστολή καταδικάστηκαν από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου, δύο εκπαιδευτικοί, που καταμηνύθηκαν από τον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου κ. Ιωάννη Παπαδομαρκάκη για ψευδή καταμήνυση κατ’ εξακολούθηση.
Ο κ. Παπαδομαρκάκης υποστήριξε ότι οι δύο εγκαλούμενοι άρχισαν σε βάρος του προσωπική επίθεση λάσπης και απαξίωσης, αποστέλλοντας ψευδείς αναφορές και καταγγελίες προς κάθε κατεύθυνση με σκοπό να τον βλάψουν κοινωνικά και κυρίως υπηρεσιακά.
Φέρονται συγκεκριμένα να επεδίωξαν την καταδίωξή του καθιστώντας τον ύποπτο ποινικά και πειθαρχικά τουλάχιστον για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος, πλαστογραφίας, απάτης και άλλων.
Ειδικότερα, τους αποδίδεται ότι συνέταξαν ανώνυμη επιστολή- καταγγελία απευθυνόμενη προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου και προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, μεταξύ δε των διαλαμβανόμενων σ’ αυτή άγνωστοι συντάκτες – καταγγέλοντες ανέφεραν πως ο κ. Παπαδομαρκάκης μολονότι προσκόμισε έγγραφα με αρκετά χρόνια εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας στην ιδιωτική εκπαίδευση πριν τον διορισμό του στη δημόσια εκπαίδευση, η προϋπηρεσία αυτή δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα διότι ο εγκαλών εργαζόταν ως τεχνικός και όχι ως καθηγητής και με αυτό τον τρόπο μοριοδοτήθηκε παράνομα, τοποθετήθηκε παράνομα ως διευθυντής του 1ου Λυκείου Ρόδου και παράνομα προήδρευσε της Επιτροπής Επιλογής των Διευθυντών για το έτος 2011.
Ο πρώτος φέρεται παραπέρα να απέστειλε δια του λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ‏χειρίζεται ένα μήνυμα προς τον τότε αναπληρωτή υπουργό Παιδείας, με το οποίο μήνυμα αιτήθηκε να επανεξεταστεί η υπόθεση του εγκαλούντος αναφορικά με την δήθεν παράνομη μοριοδότησή του, την οποία τάχα υπέγραψε ο ίδιος για τον εαυτό του, και την δήθεν παράνομη συνακόλουθη τοποθέτησή του στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Ο δεύτερος φέρεται να υπέβαλε έγγραφη καταγγελία απευθυνόμενη προς τον Πρωθυπουργο της χώρας, στην οποία ανέφερε ότι ο κ Παπαδομαρκάκης, διατελώντας λυκειάρχης στο 1° ΓΕΛ Ρόδου κατά παράβαση των υπηρεσιακών του καθηκόντων πραγματοποιούσε παράνομες μεταγραφές μαθητών και ότι συμμετέχοντας στο Διευρυμένο Συμβούλιο Επιλογής Διευθυντών της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου τον Ιούλιο του 2011 επέδειξε μεροληπτική εις βάρος του στάση, πείθοντας και υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου να του υποβάλουν δύσκολες ερωτήσεις κατά τη συνέντευξη -κρίση του με σκοπό τον εξευτελισμό του.
Ως συνήγορος πολιτικής αγωγής παρέστη ο δικηγόρος κ. Μανώλης Κουτσούκος.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ