Αθλητικά

Μηχανοκίνητος αθλητισμός: Αναβιώνει η ανάβαση Φιλερήμου

• Ο Ροδιακός Σύλλογος Αυτοκίνησης θα διοργανώσει την ιστορική ανάβαση Φιλερήμου, που γινόταν με τεράστια επιτυχία από το 1957 έως το 1970 και θα έχει την επωνυμία «Αλέξανδρος Αρνάς»

Μεγάλες στιγμές ζει ο Ροδιακός Σύλλογος Αυτοκίνησης. Η τεράστια επιτυχία των αγώνων που έγιναν στο λιμάνι της Ακαντιάς, όχι μόνο έχει ανοίξει την όρεξη των ανθρώπων του συλλόγου, αλλά και η Ομοσπονδία βλέπει ότι πραγματικά κάτι καλό γίνεται στη Ρόδο επί σειρά ετών.
Σύμφωνα με πληροφορίες και εφόσον όλα κυλήσουν καλά κατά τη διάρκεια του 2022 (πιθανότατα τον Οκτώβριο) θα αναβιώσει η ανάβαση Φιλερήμου.
Η ανάβαση Φιλερήμου, γινόταν πάντα ημέρα Σάββατο από το 1957 έως το 1970, χρονιά που έγιναν οι τελευταίοι αγώνες.
Στόχος ήταν ποιος θα ανέβει πιο γρήγορα το βουνό. Στους πρώτους αγώνες το 1957 νικητής ήταν ο Τάκης Περατικός, με Alfa Romeo jiulia. Πολύ καλός οδηγός ήταν ο Τζόνι Πεσμαζόγλου που νίκησε το 1969 και το 1970 με Chevrolet.
Ο Μαύρος (που σκοτώθηκε στα τείχη) κέρδισε στην ανάβαση Φιλερήμου το 1967 και το 1968 με Alfa Romeo Giulia (κίτρινο χρώμα).
Ο Γιάννης Χρονίδης με Jaguar το 1964, ο Γιώργος Ραυτόπουλος το 1963 με DKW. Το 1959 και το 1960 νικητές ήταν δύο Ιταλοί που έτρεξαν ο ένας με Mazerati και ο άλλος με Fiat Abarth.
Η ανάβαση Φιλερήμου θα έχει την επωνυμία «Αλέξανδρος Αρνάς», στη μνήμη του αλησμόνητου πατέρα του νυν προέδρου Τάσου Αρνά, ο οποίος έγραψε τη δική του ξεχωριστή ιστορία στο μηχανοκίνητο αθλητισμό της Ρόδου στο παρελθόν.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου