Ειδήσεις

1,8 εκατ. δόσεις το “μερίδιο” της Ελλάδας από το εμβόλιο της Moderna

Περίπου 1,8 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Moderna αναμένει συνολικά να λάβει η Ελλάδα, με την πρώτη παράδοση να φτάνει τις 240 χιλιάδες δόσεις μέσα στο τρίμηνο.

Πρόκειται, όπως αναφέρεται στο εθνικό επιχειρησιακό σχέδιο εμβολιασμών κατά της Covid-19, για προσεγγιστική εκτίμηση αριθμού δόσεων, η οποία ενδέχεται να μεταβληθεί ανάλογα με τις προσφερόμενες ποσότητες των παραγωγών εταιρειών και την εγκεκριμένη κατανομή δόσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Χθες, η αμερικανική εταιρεία πήρε το πράσινο φως από την Κομισιόν για την κυκλοφορία του εμβολίου της, το δεύτερο που έχει πλέον εγκριθεί μετά το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, με την Ε.Ε. να τροφοδοτείται με επιπλέον 160 εκατομμύρια δόσεις. Το εμβόλιο είχε εγκρίνει νωρίτερα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων.

Η παράδοση των πρώτων εμβολίων στις χώρες της Ευρώπης αναμένεται να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα. Η έγκριση έρχεται μετά την σύσταση της υπό όρους χορήγησης άδειας κυκλοφορίας του εμβολίου της Moderna έναντι στην Covid-19 από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων. Σημειώνεται πως το εμβόλιο της Moderna χορηγείται σε δύο δόσεις, με διαφορά μεταξύ τους 28 ημερών. Το εμβόλιο όπως φάνηκε ήταν περίπου 95% αποτελεσματικό στην πρόληψη της ασθένειας κατά τις κλινικές δοκιμές, στις οποίες δεν εντοπίστηκαν σοβαρά ζητήματα ασφαλείας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου