Ειδήσεις

Κρατικό πιστοποιητικό Πληροφορικής για μαθητές Γ’ γυμνασίου

Παρεμβάσεις και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση φέρνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την αξιολόγηση των πανεπιστημίων που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση και αναμένεται να ψηφιστεί στις αρχές του επόμενου έτους.

Μεταξύ άλλων, το σχέδιο νόμου φέρνει τη θέσπιση του κρατικού πιστοποιητικού Πληροφορικής, μια εξαγγελία της κυβέρνησης που είχε γίνει και προεκλογικά.

Οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου έπειτα από μία σειρά μαθημάτων που λαμβάνουν θα μπορούν να πάρουν από την ηλικία των 15 ετών την πιστοποίηση.

Η θέσπιση του κρατικού πιστοποιητικού Πληροφορικής δίνει λύση και σε μία σημαντική παράβλεψη της προηγούμενης ηγεσίας, η οποία αν και είχε προχωρήσει στην πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος Υποστήριξη Πιστοποίησης για το κρατικό πιστοποιητικό Πληροφορικής, που προέβλεπε τη διδασκαλία και την προετοιμασία των μαθητών, δεν θέσπισε το πιστοποιητικό, με αποτέλεσμα οι μαθητές να μείνουν «στον αέρα».

Στο νομοσχέδιο προβλέπεται ειδικά για τις πρώτες εξετάσεις που θα γίνουν το 2020, η εξέταση των μαθητών που πέρσι συμμετείχαν στο πιλοτικό πρόγραμμα για τη Γ’ Γυμνασίου καθώς και για τους φετινούς μαθητές της Γ’ Γυμνασίου που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Από τη μία, το υπουργείο Παιδείας δίνει τη λύση για όσους βρέθηκαν «στον αέρα» παρά το γεγονός ότι παρακολούθησαν το ειδικό πρόγραμμα και παράλληλα ανοίγει το δρόμο για την καθολική εφαρμογή της πιστοποίησης στην Πληροφορική εντός του σχολείου.

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και για φέτος πιλοτικά, ενώ το υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει να προχωρήσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες και να συμβάλει στον απαραίτητο εξοπλισμό ώστε να επεκταθεί σύντομα σε όλα τα σχολεία.

Μεταξύ άλλων, το νομοσχέδιο προβλέπει και την απαλοιφή του θρησκεύματος και της ιθαγένειας από όλα τα αποδεικτικά και τα πιστοποιητικά σπουδών που αφορούν τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, με το υπουργείο Παιδείας να συμμορφώνεται με τις πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου