Ρεπορτάζ

H «ΑΜΚΕ ΓΑΛΗΝΟΣ» θα συνεχίσει δράσεις για την προαγωγή της Υγείας

Η «ΑΜΚΕ ΓΑΛΗΝΟΣ», θα συνεχίσει τη σημαντική της δράση για την προαγωγή της Υγείας, της Πρόνοιας και Αλληλεγγύης στα Δωδεκάνησα, στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την ΠΕΔΝΑ. Το θέμα εισηγήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου ο πρόεδρος της «ΓΑΛΗΝΟΣ» και εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος κοινωνικής μέριμνας, Νίκος Καραμαρίτης.
Μέσω της προγραμματικής σύµβασης ύψους 140.000,00€, µεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, της ΠΕΔΝΑ και της ΑΜΚΕ «ΓΑΛΗΝΟΣ», που έλαβε το «πράσινο φως» από το περιφερειακό συμβούλιο θα ξεκινήσει το πρόγραµµα για την βελτίωση της παρεχόµενης φροντίδας υγείας και προληπτικής ιατρικής, στους κατοίκους των νησιών του Νοµού Δωδεκανήσου: Χάλκη, Τήλο, Σύµη, Καστελόριζο, Λειψούς, Αγαθονήσι, Πάτµο, Κάρπαθο, Αστυπάλαια, Κάσο, Νίσυρο, Λέρο, Κω, Κάλυµνο αλλά και Ρόδο (σε σχολεία, αποµακρυσµένα χωριά και Ιδρύµατα Ρόδου) και όπου αλλού επιβάλλουν οι συνθήκες και δεν υπάρχουν εξειδικευμένοι Ιατροί. Σε ό,τι αφορά τα ιδρύματα της Ρόδου, οι ανάγκες εξειδικευμένου ιατρικού προσωπικού είναι μεγάλες και η ΑΜΚΕ Γαληνός, θα έρθει να τις καλύψει στο μέτρο του δυνατού.

Τα ιατρικά κλιµάκια, ανάλογα µε τις ελλείψεις των νησιών, αποτελούνται από ιατρούς των παρακάτω ειδικοτήτων:
Παθολόγο, Γενικής Ιατρικής, Καρδιολόγο, Παιδίατρο, Οφθαλµίατρο, Ορθοπεδικό, γυναικολόγο, 2 ΩΡΛ, Ουρολόγο, Χειρουργό, Δερµατολόγο, Οδοντίατρο, Ψυχίατρο, Νευρολόγο, Πνευµονολόγο, Ρευµατολόγο, Ενδοκρινολόγο κι όποια άλλη ειδικότητα κριθεί αναγκαία.
Σημειώνεται ότι η «ΑΜΚΕ ΓΑΛΗΝΟΣ» στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της θα πραγματοποιήσει προσυµπτωµατικό έλεγχο καρκίνων και λοιπών νεοπλασιών στον γενικό πληθυσμό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία µε την Ελληνική Ογκολογική Εταιρεία.
Το πρόγραµµα θα πραγματοποιηθεί στα νησιά της Δωδεκανήσου και θα συμμετέχουν ιατροί της Ελληνικής Ογκολογικής Εταιρείας των παρακάτω ειδικοτήτων: χειρουργός, γυναικολόγος, θωρακοχειρουργός, πνευµονολόγος, δερµατολόγος, πλαστικός χειρουργός, ενδοκρινολόγος, παθολόγος. Το κλιµάκιο θα περιλαμβάνει νοσηλεύτρια και γραμματέα.
Επίσης οµάδα ειδικευμένων ιατρών αποτελούμενη από ειδικότητες που αναφέρονται ανωτέρω, θα κάνει επισκέψεις σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα κατόπιν συνεννόησης µε τη διοίκηση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στα παραρτήµατα αυτού (Κέντρο Αποθεραπείας Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης Ρόδου (Κ.Α.Φ.Κ.Α.), Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Παίδων, Οίκος Ευγηρίας Δωδεκανήσου Χαραλάµπειο Γηροκοµείο κτλ), τα οποία δεν διαθέτουν γιατρούς ειδικότητας.
Τέλος οµάδα ειδικευµένων οδοντιάτρων για ΑΜΕΑ θα επιληφθεί αναγκών περίθαλψης σε παιδιά και ενήλικους ΑΜΕΑ στα παραρτήµατα του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

«Η ΑΜΚΕ Γαληνός είναι μία σημαντική δομή η οποία λύνει τα χέρια της Αυτοδιοίκησης σε ό,τι έχει να κάνει με την προσφορά υπηρεσιών πρόνοιας και κοινωνικής μέριμνας. Ακόμη και όσοι την αμφισβήτησαν παλαιότερα, σήμερα αναγνωρίζουν ότι παρέχει σημαντικές υπηρεσίες πρόνοιας και υγείας στην περιοχή μας», δήλωσε ο κ. Καραμαρίτης στη «δημοκρατική».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου