Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων θα καθίσουν σήμερα 46 εμπλεκόμενοι στην πολύκροτη υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών στο νησί με την κωδική ονομασία “Web of Drugs”.
Το κλητήριο θέσπισμα των 397 σελίδων, περιλαμβάνει ακόμη έναν ημεδαπό, που έχει αποβιώσει.
9 εκ των κατηγορουμένων είναι προσωρινά κρατούμενοι στην συγκεκριμένη υπόθεση κι ακόμη ένας προσωρινά κρατούμενος λόγω εμπλοκής του σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών, που εξιχνιάστηκε στην Αθήνα.
Η δικογραφία περιλαμβάνει 278 κατηγορούμενους, εκ των οποίων οι 100 αγνώστων στοιχείων και σχηματίστηκε μετά από 5μηνη παρακολούθηση τηλεφωνικών συνδιαλέξεων μεταξύ εμπόρων και χρηστών στο νησί της Ρόδου και κυρίως στον Αρχάγγελο, στη Νότια Ρόδο και στην πόλη της Ρόδου.
Η δικογραφία περιλαμβάνει ακόμη 163 χρήστες-αγοραστές ναρκωτικών γνωστών στοιχείων.
Οι υπολειπόμενοι κατηγορούμενοι θα παραπεμφθούν σε δίκη σε βαθμό πλημμελήματος.
Πιο συγκεκριμένα οι δύο 50χρονοι κάτοικοι Αρχαγγέλου, δύο 29χρονοι κάτοικοι Αρχαγγέλου, ένας 43χρονος συντοπίτης τους, ο 38χρονος Αλβανός, ένας 70χρονος κάτοικος Κορίνθου και ένας 34χρονος Αλβανός, κάτοικος Πειραιά, φέρονται να συνέστησαν ως αρχηγοί ή εντάχθηκαν ως μέλη σε δύο εγκληματικές οργανώσεις που διακινούσαν ναρκωτικά σε μεγάλες ποσότητες στον Αρχάγγελο, στ’ Αφάντου, στο Φαληράκι, στην παραλία της Τσαμπίκας, στα Στεγνά και στη Νότια Ρόδο.
Κατά την διάρκεια της επιχείρησης έγινε συστηματική καταγραφή 24 τηλεφωνικών συνδέσεων, που κατείχαν 14 ύποπτοι.
Καταγράφηκαν 35.000 περίπου, τηλεφωνικές συνομιλίες και έγιναν 3.242 αποφωνήσεις με ποινικό ενδιαφέρον καθώς αφορούν σε συναλλαγές με ναρκωτικά.
Από την αξιολόγηση του υλικού, που προέκυψε από τις συνομιλίες που κατεγράφησαν, προέκυψαν ειδικότερα τα εξής:
Στην πρώτη εγκληματική ομάδα αρχηγός φέρεται ο 70χρονος κάτοικος Κορίνθου, που αποστέλλει ναρκωτικά στη Ρόδο σε συνεργούς του.
Αρχηγός της ίδιας οργάνωσης φέρεται ένας 50χρονος κάτοικος Αρχαγγέλου, που παραλαμβάνει τα ναρκωτικά και φέρεται να συντονίζει την διακίνησή τους και να πληρώνει την αγορά των ναρκωτικών στον 70χρονο.
Στην ίδια οργάνωση φέρονται ως μέλη ένας 50χρονος κάτοικος Αρχαγγέλου κι ένας 29χρονος κάτοικος ομοίως.
Στην δεύτερη εγκληματική οργάνωση αρχηγός φέρεται να είναι ένας 35χρονος Αλβανός, κάτοικος Πειραιά, που διακινεί κυρίως κοκαΐνη και υπαρχηγός ένας 38χρονος ομοεθνής του.
Ο τελευταίος φέρεται να συνεργάζεται με έναν 29χρονο κάτοικο Αρχαγγέλου, στον οποίο αποδίδεται ομοίως ρόλος υπαρχηγού.
Ο 38χρονος Αλβανός φέρεται να συμμετείχε μάλιστα και σε άλλη εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε τον Ιούλιο του 2017.
Μέλη της ίδιας οργάνωσης φέρονται ένας 43χρονος κάτοικος Αρχαγγέλου κι ένας 57χρονος συντοπίτης του.
Ακόμη 4 Αρχαγγελίτες φέρονται να έχουν περιστασιακή σχέση με μέλη των δύο οργανώσεων.
Σημειώνεται ότι από τις έρευνες των αστυνομικών φέρεται να έχει προκύψει ότι ο 70χρονος ημεδαπός από την Κόρινθο έχει διακινήσει τουλάχιστον 27.500 γραμμάρια κάνναβης στο νησί της Ρόδου.
Η δεύτερη εγκληματική οργάνωση σε χρονικό διάστημα τρισήμιση μηνών περίπου, φέρεται να διακίνησε 31.615 γραμμάρια κάνναβης, τουλάχιστον 285 γραμμάρια κοκαΐνης και τουλάχιστον 74 γραμμάρια ηρωίνης.
Ο 33χρονος Αλβανός φέρεται να έχει διακινήσει κοκαΐνη βάρους τουλάχιστον 671,5 γραμμαρίων και ο 57χρονος Αρχαγγελίτης κοκαΐνη βάρους τουλάχιστον 441,5 γραμμαρίων.
Ως συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων παρίστανται οι δικηγόροι κ.κ. Μανώλης Κουτσούκος, Ακης Δημητριάδης, Στ. Κιουρτζής, Δήμος Μουτάφης, Μανώλης Βλάχος, Ζαμπετούλα Φουτούλη, Δημήτρης Γεωργάς, Βασίλης Μπέης, Δημήτρης Καραγεώργης, Στέλιος Αλεξανδρής και Αχιλλέας Δασκαλάκης.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ