Τοπικές Ειδήσεις

Διακοπή και αναβολή σε δύο σοβαρές υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών

Για την 21η Ιανουαρίου 2019 διεκόπη χθες από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης διακίνησης ναρκωτικών στο νησί της Ρόδου με την κωδική ονομασία “Web of Drugs”.
Στο εδώλιο κάθησαν 46 εμπλεκόμενοι και το δικαστήριο διόρισε δικηγόρους στην πλειοψηφία εξ’ αυτών διακόπτοντας την συνεδρίασή του μέχρι να ενημερωθούν επί των στοιχείων της ογκώδους δικογραφίας.
9 εκ των κατηγορουμένων είναι προσωρινά κρατούμενοι στην συγκεκριμένη υπόθεση κι ακόμη ένας προσωρινά κρατούμενος λόγω εμπλοκής του σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών, που εξιχνιάστηκε στην Αθήνα.
Η δικογραφία περιλαμβάνει 278 κατηγορούμενους, εκ των οποίων οι 100 αγνώστων στοιχείων και σχηματίστηκε μετά από 5μηνη παρακολούθηση τηλεφωνικών συνδιαλέξεων μεταξύ εμπόρων και χρηστών στο νησί της Ρόδου και κυρίως στον Αρχάγγελο, στη Νότια Ρόδο και στην πόλη της Ρόδου.
Η δικογραφία περιλαμβάνει ακόμη 163 χρήστες-αγοραστές ναρκωτικών γνωστών στοιχείων.
Οι υπολειπόμενοι κατηγορούμενοι θα παραπεμφθούν σε δίκη σε βαθμό πλημμελήματος.

-Το ίδιο δικαστήριο ανέβαλε για την 18η Σεπτεμβρίου 2019 την εκδίκαση της υπόθεσης διακίνησης σκληρών ναρκωτικών από σπείρα γνωστή στην πιάτσα των τοξικομανών ως το «παρεάκι της Φιλερήμου».
Τον Μάρτιο του 2015 με απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Δωδεκανήσου, είχαν αφεθεί ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 7.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής τους δύο φορές κάθε μήνα στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα οι 4 από τους 6 κατηγορούμενους στην υπόθεση.
Οι 6 κατηγορούμενοι κάθισαν στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου Δωδεκανήσου και με την έναρξη της διαδικασίας οι συνήγοροι υπεράσπισής τους εξέθεσαν στο δικαστήριο ότι η απευθείας κλήση με την οποία παραπέμφθηκαν σε δίκη πάσχει από ακυρότητα, γιατί κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση, πράξη η οποία εξετάζεται μόνο από το κακουργιοδικείο με τριμελή σύνθεση.
Η ακυρότητα διαπιστώθηκε και από το δικαστήριο, που αποφάσισε να τους αφήσει ελεύθερους με περιοριστικούς όρους, αφού η προσωρινή τους κράτηση αποφασίστηκε την 19η Μαρτίου 2014 και δεν υπήρχε δυνατότητα παρατάσεώς της.
Θυμίζουμε ότι στην υπόθεση είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος ο κατηγορούμενος για διεύθυνση και εποπτεία εγκληματικής οργάνωσης, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και διακίνηση ναρκωτικών Β. A. του Q. 31 ετών, υπήκοος Αλβανίας, τρόφιμος των φυλακών για υπόθεση ηρωίνης, που φέρεται ως ο “εγκέφαλος” σπείρας διακίνησης ναρκωτικών στο νησί της Ρόδου.
Προσωρινά κρατούμενοι είχαν κριθεί και οι L. A. του A. 26 ετών, υπήκοος Αλβανίας, κάτοικος Ιαλυσού, L. E. του S. 27 ετών, συγγενής του πρώτου, κάτοικος Ιαλυσού, Q. A. του B. J. 30 ετών, υπήκοος Αλβανίας και Α. K. του H. 30 ετών.
Ελεύθερος είχε αφεθεί ο Α. Ε. του Ε. 30 ετών, ημεδαπός κάτοικος Ρόδου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου