Ειδήσεις

Γ. Πόκκιας : “Πολύ σημαντικό γεγονός η ίδρυση στη Ρόδο τουριστικής σχολής”

«Είναι πολύ σημαντικό να ιδρυθεί στη Ρόδο τουριστική σχολή πανεπιστημιακού επιπέδου. Στόχος είναι να ξεκινήσουν οι σχετικές διαδικασίες για τη λειτουργία της μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους».
Αυτό δήλωσε ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης κ. Γιώργος Πόκκιας αναφερόμενος στην απόφαση που έχει ληφθεί για την ίδρυση τουριστικής σχολής πανεπιστημιακού επιπέδου με έδρα τη Ρόδο.
Ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης τόνισε πως θα είναι κρίσιμη η επίσκεψη που αναμένεται να πραγματοποιήσει στο προσεχές χρονικό διάστημα στη Ρόδο ο υπουργός Παιδείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος συνοδευόμενος από την υπουργό Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη.
«Είναι πολύ σημαντικό το ό,τι το πρυτανικό συμβούλιο του Πανεπιστημίου Αιγαίου έκρινε πως η έδρα του τμήματος πρέπει να είναι στη Ρόδο και όχι στη Χίο, όπως είχε αποφασιστεί παλαιότερα», δήλωσε ο κ. Πόκκιας.
Σε ερώτηση σχετικά με τις διαμαρτυρίες εκπαιδευτικών για υποβάθμιση της ΑΣΤΕΡ, εξαιτίας της ίδρυσης της νέας σχολής, ο κ. Πόκκιας δήλωσε:
«Δεν θα πρέπει να ανησυχούν οι καθηγητές και οι φοιτητές της ΑΣΤΕΡ. Η νέα σχολή είναι κάτι διαφορετικό. Δεν μπορεί μια χώρα όπως η Ελλάδα να μην έχει μια τέτοια δομή. Θα είναι κρίσιμης σημασίας η επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στη Ρόδο ο υπουργός Παιδείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος. Εύχομαι να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την ίδρυση της σχολής με γρήγορους ρυθμούς. Σκεφθείτε ότι αρκετοί νέοι έφευγαν από τη Ρόδο για να σπουδάσουν στο εξωτερικό. Τώρα θα μένουν στον τόπο τους», τόνισε ο κ. Γιώργος Πόκκιας.

Ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχε την περασμένη Δευτέρα, 1η Δεκεμβρίου, με τον αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα κ. Φιλήμωνα Ζαννετίδη.
Ζήτημα χρόνου είναι σύμφωνα με τον κ. Γιώργο Πόκκια και η διεξαγωγή της γενικής συνέλευσης της ΑΝΔΩ.
«Ολοκληρώθηκαν οι προπαρασκευαστικές ενέργειες για την σύγκληση της γενικής συνέλευσης της ΑΝΔΩ μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Θα αναδειχθεί και το νέο διοικητικό συμβούλιο. Η Αναπτυξιακή Δωδεκανήσου πρέπει να συνεχίσει να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο», δήλωσε ο κ. Γιώργος Πόκκιας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου