Τοπικές Ειδήσεις

Απερρίφθη το αίτημα του Δήμου Ρόδου για την αναστολή κατασχέσεως σε τραπεζικούς του λογαριασμούς

Με απόφαση, που εξέδωσε χθες το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου, απορρίφθηκε το αίτημα του Δήμου Ρόδου για την αναστολή αναγκαστικής εκτέλεσης, που επισπεύδεται σε βάρος του, με την από 15 Μαΐου 2019 επιταγή προς εκτέλεση, που γράφτηκε παρά πόδας αντιγράφου από το πρώτο απόγραφο εκτελεστό της από 2 Μαΐου 2019 διαταγής πληρωμής του Δικαστή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, μέχρι την έκδοση απόφασης επί της ανακοπής που έχει ασκήσει.
Το δικαστήριο προσδιόρισε την συζήτηση της αιτήσεως αναστολής για την 10η Φεβρουαρίου 2020.
Όπως έγραψε η «δημοκρατική», εις βάρος του Δήμου Ρόδου επιβλήθηκε εις χείρας τραπεζών την Παρασκευή, κατάσχεση κατόπιν διαταγής πληρωμής, που εκδόθηκε για οφειλές του πρώην Δήμου Πεταλούδων σε επιχειρηματία της Ιαλυσού.
Ο τελευταίος προχώρησε συγκεκριμένα στην έκδοση διαταγής πληρωμής εις βάρος του Δήμου Ρόδου, αφού προηγουμένως είχε ασκήσει δύο αγωγές εκ των οποίων η πρώτη απορρίφθηκε και η δεύτερη ματαιώθηκε.
Μάλιστα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εκδόθηκε η διαταγή πληρωμής έχει παραγγελθεί ήδη η διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης εις βάρος δημοτικού υπαλλήλου, που φέρεται να βεβαίωσε εκπρόθεσμα και μάλιστα μετά από 10 χρόνια την παραλαβή εμπορευμάτων από τον ιδιώτη, για να μπορέσει ο τελευταίος να την εκδώσει.
Απo υπόμνημα που εγχείρησε στον αντιδήμαρχο Οικονομικών του Δήμου Ρόδου κ. Τηλέμαχο Καμπούρη, νομικός σύμβουλος του Δήμου Ρόδου, φέρεται να προέκυψε παραπέρα, ότι η διαταγή πληρωμής κοινοποιήθηκε με δικαστικό επιμελητή στον πρώην δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο και δεν έφτασε ποτέ στη νομική υπηρεσία, προκειμένου να ασκήσει την πρώτη ανακοπή της, εντός της προθεσμίας.
Με την αναγκαστική εκτέλεση της διαταγής πληρωμής με βάση την επιταγή προς εκτέλεση με κατάσχεση εις χείρας 5 τραπεζών όλες δέσμευσαν τους λογαριασμούς του Δήμου Ρόδου η καθεμία με το ποσό των 65.824,58 ευρώ, συνολικά δηλαδή δεσμεύτηκε το ποσό των 329.122,90 ευρώ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου