Ατάκτως Ερριμμένα

Ελπιδοφόρο

Είναι ελπιδοφόρο, το ότι μια δημοτική αρχή, από τις πρώτες ημέρες της ανάληψης των καθηκόντων της, ασχολείται με τους αόρατους -και ενοχλητικούς πολλές φορές- σε κράτος και κοινωνία. Με τους χρήστες ναρκωτικών.

Πιάνοντας το νήμα, από εκεί που το άφησε προεκλογικά  ο κ Καμπουράκης, ο οποίος αφιέρωσε χρόνο προεκλογικό για το θέμα (πράγμα σπάνιο) επισφραγίζοντας τις προθέσεις του και με μια συμβολική κίνηση, ο αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής κ. Γιώργος Τριάντος, ανακοίνωσε την πολιτική του Δήμου για το θέμα, ξεκινώντας από τον ΟΚΑΝΑ, προκειμένου όπως είπε « Κατ’ αρχήν, απαιτείται να βρεθεί ένας αξιοπρεπής χώρος για να στεγαστεί ο ΟΚΑΝΑ. Ίσως, θα πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο να μετατραπεί σε ειδικό κέντρο ‘ελεγχόμενης χορήγησης ουσιών’, όπου κάτω από τις προβλεπόμενες και απαιτούμενες συνθήκες υγιεινής και επίβλεψης, θα μπορούν τα άτομα που συνεχίζουν να κάνουν χρήση, να την κάνουν με ελεγχόμενο τρόπο. Δεν θέλουμε να διαιωνίσουμε ένα υπάρχον πρόβλημα. Αλλά να υπάρχει κι ένας σταθμός, ο οποίος να βοηθάει τα εξαρτημένα άτομα να ξεφύγουν από αυτή την μάστιγα που εξαπλώνεται με επικίνδυνους ρυθμούς».

Όπως λέει ο κ. Τριάντος: « Το να εκδίδουμε φυλλάδια ενημέρωσης και να κάνουμε ομιλίες… δεν έχουν πάντα αποτέλεσμα. Εδώ χρειάζεται συνεχής αγώνας, να πηγαίνουμε σε κάθε γειτονιά να καταγράφουμε τις ανάγκες και να μεριμνήσουμε όλοι μαζί για να αναπτύξουμε δράσεις συνολικά. Πρέπει να δώσουμε εναλλακτικές λύσεις και όχι ‘μπαλώματα’ ειδάλλως, αυτά τα εξαρτημένα άτομα, δεν θα ξεφύγουν ποτέ»

Αρκεί βέβαια, αυτή η προσπάθεια, να μην «κολλήσει» στις γνωστές αντιδράσεις «ευαίσθητων» πολιτών και λοιπών παρατρεχάμενων που θα θελήσουν να τους «στηρίξουν», προκειμένου να μη «μολυνθεί» η περιοχή τους, η γειτονιά τους. Ελπίζοντας, πως κάποιοι θα καταλάβουν το μέγεθος του προβλήματος της σύγχρονης κοινωνίας μας. Ελπίζοντας πως οι βουλευτές θα σταθούν δίπλα και θα στηρίξουν σε ότι χρειαστεί και αφορά αποφάσεις κεντρικού επιπέδου.

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου