Στο επίκεντρο της δημοσιότητας βρίσκεται αυτό το διάστημα η Κάλυμνος, λόγω του Διεθνούς Φεστιβάλ Αναρρίχησης και η εφημερίδα «Καθημερινή», στις σελίδες του ένθετου περιοδικού «Κ», κάνει ειδικό αφιέρωμα στην Κάλυμνο της Αναρρίχησης και στον διεθνούς φήμης συγγραφέα Jo Nesbο, που θα κυκλοφορήσει την Κυριακή.

Ο Jo Nesbο, ο συγγραφέας που λάτρεψε την Κάλυμνο και την επισκέπτεται κάθε χρόνο πλέον,  θα είναι ο πρωταγωνιστής του αφιερώματος του περιοδικού «Κ», στο οποίο θα μιλήσει στην δημοσιογράφο Τασούλα Επτακοίλη, για την αγάπη του για το νησί των σφουγγαράδων, την αναρρίχηση και θα διηγηθεί για τη στιγμή που άλλαξε τη ζωή του.

Ο 60χρονος Νορβηγός λάτρης της Καλύμνου,  που κατάγεται από το Όσλο, όπου και διαμένει μόνιμα,  το 1997 κυκλοφόρησε το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο The Bat (Η νυχτερίδα), το οποίο ήταν και το πρώτο της σειράς με πρωταγωνιστή τον ντετέκτιβ Χάρι Χόλε. Διάσημος σήμερα όσο και ο καλτ ντετέκτιβ του, βλέπει τα βιβλία του να ξεπερνούν τα 28.000.000 αντίτυπα παγκοσμίως σε πωλήσεις και να εκδίδονται σε περισσότερες από 40 χώρες.

Έχει τιμηθεί με τα πιο έγκυρα βραβεία, όπως τα Riverton Prize (1997), Glass Key (1998), Booksellers’ Prize (2000 και 2007), καθώς και με τις υψηλότερες διακρίσεις στη χώρα του. Το μυθιστόρημά του Νέμεσις ήταν υποψήφιο για το βραβείο Edgar Allan Poe (2010). Το 2007 κυκλοφόρησε επίσης το πρώτο βιβλίο για παιδιά, το “Doktor Proktors prumpepulver” και το 2011 κυκλοφόρησε η ταινία Κυνηγοί κεφαλών βασισμένο στο μυθιστόρημα του Hodejegerne (The Headhunters)

ΠΗΓΉ palmostiskalymnou.blogspot.com

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ