Τοπικές Ειδήσεις

Νέος πρόεδρος στην ΔΕΡΜ Α.Ε. ο Αθηνόδωρος Κωνσταντίνου

Νέος πρόεδρος ορίστηκε χτες και επισήμως ο Αθηνόδωρος Κωνσταντίνου. Στην θέση του εντεταλμένου συμβούλου ορίστηκε η κυρία Παναγιώτα Νικολάου.
Όπως δήλωσε στην ‘δημοκρατική’ ο αντιπρόεδρος Αντώνης Αρφαράς, η συνεδρίαση έγινε εκτάκτως την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2023 με μοναδικό θέμα (διαδικαστικό) την διευκρίνιση περί της θέσεως του προέδρου.
Το θέμα ψηφίστηκε ομοφώνως –μειοψηφούντος του Δημήτρη Ζανεττούλλη από την μειοψηφία.
Θυμίζουμε ότι την περασμένη Παρασκευή, 1η Σεπτεμβρίου 2023 διεξήχθη η συνεδρίαση της ΔΕΡΜ ΑΕ, μέσω έντονων διαξιφισμών και διασταυρούμενων πυρών. Ενώ είχε ξεκινήσει η συνεδρίαση και προήδρευε ο αντιπρόεδρος Αντώνης Αρφαράς, εμφανίσθηκε ο Δώρος Κωνσταντίνου, ο οποίος ισχυρίσθηκε ότι έχει την εντολή του δημάρχου, να προεδρεύσει εκείνος με συνέπεια να διακοπεί για αρκετή ώρα.
Είχε προηγηθεί απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου (στην τελευταία συνεδρίασή του) όπου με εισήγηση του δημάρχου, Αντώνη Καμπουράκη, άλλαξε η σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΡΜΑΕ και αντικατέστησε τον Κωνσταντίνο Καρίκη, τακτικό αιρετό μέλος του δ.σ. από τον κ. Αθηνόδωρο Κωνσταντίνου και την Αικατερίνη Κούρου, τακτικό λαϊκό μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Δ.Ε.Ρ.Μ. Α.Ε., από την κα Παναγιώτα Νικολάου-Σταυρή.
Τελικά, οι εξελίξεις οδήγησαν σε άλλον πρόεδρο και στην τοποθέτηση του κ. Κωνσταντίνου.
Σημειώνεται πως η σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΡΜ ΑΕ είναι 12μελής και διαμορφώνεται ως εξής:
* Πρόεδρος – Αθηνόδωρος Κωνσταντίνου
* Αντιπρόεδρος – Αντώνης Αρφαράς
*Διευθύνων σύμβουλος – Γιώργος Πάγκαλης
* Τρία άτομα εντεταλμένοι: Ηλίας Πετρίδης, Παναγιώτα Νικολάου και Γιώργος Αλεξίου
ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ πως στα μέλη συμπεριλαμβάνεται ο ίδιος ο δήμαρχος Ρόδου, κ. Αντώνης Καμπουράκης.
Η θητεία του οργάνου είναι (κανονικά) μέχρι το τέλος του 2023.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ
Αμέσως μετά την συνεδρίαση, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο νέος πρόεδρος κ. Αθηνόδωρος Κωνσταντίνου, ευχαρίστησε τον δήμαρχο κ. Αντώνη Καμπουράκη, λέγοντας πως η συνεδρίαση έγινε με στόχο την επίσημη τοποθέτησή του στην προεδρία:
«Η σύνθεση δεν έχει αλλάξει πολύ. Στην συνεδρίαση συζητήσαμε πολύ σοβαρά θέματα που έχουν να κάνουν με χρηματοδοτήσεις από μέρους της ΔΕΡΜ ΑΕ τόσο πολιτιστικών όσο και αθλητικών εκδηλώσεων και διοργανώσεων. Μία από αυτές, είναι ένα ευρωπαϊκό τουρνουά (15 – 17 του μηνός) με τις ομάδες μπάσκετ του Παναθηναϊκού, της Φενερμπαχτσέ και της Μακάμπι Τελ Αβίβ, που θα δώσει τεράστια και διεθνή προβολή στο νησί μας. Για να καταλάβετε το μέγεθος του μπάτζετ των ομάδων, ξεπερνάει τα 100 εκ. ευρώ (!) ενώ θα είναι εδώ κορυφαία ονόματα του αθλητισμού» -ασκώντας κριτική για την κατάσταση που επικρατεί στο Κλειστό Γυμναστήριο της Καλλιθέας:
«Όλα αυτά τα χρόνια ΔΕΝ υπήρξε η παραμικρή συντήρηση από τον ΔΟΠΑΡ για το Κλειστό Καλλιθέας. Διατέθηκαν εκατομμύρια ευρώ από τον ΔΟΠΑΡ, από τα οποία δεν δόθηκε ούτε ένα ευρώ για το Κλειστό Καλλιθέας. Ερχόμαστε εμείς τώρα, στις επόμενες 10 ημέρες, να προσπαθήσουμε να κάνουμε τις επεμβάσεις και συντηρήσεις που απαιτούνται και προμήθειες –συν την καθαριότητα κ.λπ.- για την εύρυθμη λειτουργία του.
Στη συνεδρίαση ελήφθη και απόφαση για την συγκρότηση τριμελούς επιτροπής, η οποία θα έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα. Προσωπικά, θεωρώ ότι το Κλειστό θα έπρεπε να είναι από μόνο του ένα Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου αφού έχει να διαχειριστεί, τεράστιο όγκο αντικειμένων….», ανέφερε.
Καταλήγοντας, ο νέος πρόεδρος είπε ότι μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, η ΔΕΡΜ ΑΕ θα συνεχίσει να ασχολείται με οποιαδήποτε ζητήματα προκύψουν και θα πορευτεί παράλληλα με την δημοτική αρχή. «Δεν ακυρώνουμε κανέναν. Προχωράμε μπροστά για να κάνουμε ό,τι είναι το καλύτερο για το νησί μας».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου