Τοπικές Ειδήσεις

«Αγωνία» των φορέων του τουρισμού της Pόδου για την επιδημιολογική εξέλιξη

Παρά το γεγονός πως ο Ιούλιος κατέγραψε πολύ υψηλά ποσοστά σε αφίξεις στη Ρόδο, η επιδημιολογική εξέλιξη με την έξαρση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, προκαλεί έντονη ανησυχία στους τουριστικούς φορείς του νησιού.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην «δ» ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου κ. Γιώργος Ματσίγκος από τη στιγμή που το Νότιο Αιγαίο… βάφτηκε κόκκινο και η Ρόδος δεν αποτελεί εξαίρεση, η κατάσταση είναι πλέον κρίσιμη -με τις κρατήσεις να παίρνουν την… κατιούσα:
«Η κατάσταση είναι πλέον ανησυχητική. Η επιδημιολογική εξέλιξη με την έξαρση των κρουσμάτων του κορωνοϊού τόσο στη Ρόδο όσο και γενκώς στη χώρα μας, προκαλεί προβληματισμό. Αν και καταφέραμε να κάνουμε μεγάλα νούμερα τον Ιούλιο και αυτές τις ημέρες που η κίνηση είναι σε πολύ καλά επίπεδα, παραμένει η ανησυχία. Μπορούμε να πούμε ότι θέλουμε να είμαστε αισιόδοξοι αλλά η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, μας προβληματίζει πάρα πολύ, σε σημείο να μην μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις για το δεύτερο μισό του Δεκαπενταύγουστου. Κι αυτό γιατί -δυστυχώς- κάποιες αγορές, ξεκίνησαν να μας κλείνουν όπως η Τσεχία, η Νορβηγία και το Ισραήλ που απαιτούν πλέον από τους πελάτες που κάνουν διακοπές στην Ελλάδα, να μπαίνουν σε καραντίνα μόλις επιστρέφουν στην πατρίδα τους και να έχουν αρνητικό τεστ. Όλα αυτά λειτουργούν αποτρεπτικά ως προς τις κρατήσεις και το ενδιαφέρον για να ταξιδέψουν.
»Βλέπουμε ότι τα πράγματα άλλαξαν ξαφνικά, παρά την αύξηση σε αφίξεις και την εκτίναξη της τουριστικής κίνησης μέχρι τώρα. Κινδυνεύουμε να χάσουμε το υπόλοιπο κομμάτι της φετινής τουριστικής σεζόν… αφού βλέπουμε τις κρατήσεις να μειώνονται. Εμείς ως Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου απευθύνουμε έκκληση προς όλους όσοι εργάζονται στον τουρισμό και σε όλες τις επιχειρήσεις που έχουν σχέση με τον τουρισμό, να τηρούν αυστηρά τα μέτρα προστασίας και να εμβολιάζονται. Το επίπεδο του εμβολιασμού παίζει ρόλο στις προτιμήσεις των τουριστών μας. Στα ξενοδοχεία τηρούνται με πολύ αυστηρό τρόπο τα πρωτόκολλα ενώ σε μερικές άλλες επιχειρήσεις, παρατηρούνται φαινόμενα, όπως η μη τήρηση μέτρων, χωρίς μάσκες προστατευτικές, χωρίς αποστάσεις κ.λπ. Εμείς απαιτούμε από τους πελάτες μας να έρχονται εμβολιασμένοι αλλά εμείς είτε δεν εμβολιαζόμαστε είτε δεν τηρούμε μέτρα! Αυτό είναι παράλογο διότι βάζουμε σε κίνδυνο την σεζόν η οποία πήγε πάρα πολύ καλά μέχρι τώρα και δεν ξέρουμε τι θα γίνει μέχρι το τέλος Αυγούστου. Εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, φοβάμαι ότι κι άλλες χώρες θα μας αποκλείσουν είτε θα βάζουν τέτοια περιοριστικά μέτρα που κανείς δεν θα θέλει να ταξιδέψει στην Ελλάδα», ανέφερε.
Σημειώνεται πως για τη Ρόδο, ο Ιούλιος έκλεισε με πάνω από 326.000 ξένους επισκέπτες όταν πέρσι τον ίδιο μήνα, το νησί δέχτηκε μόνον 110.000.
Αυτή όμως η κίνηση αναμένεται να κορυφωθεί στις 18 Αυγούστου ενώ όλα τα βλέμματα των τουριστικών φορέων είναι στραμμένα στην επιδημιολογική εξέλιξη με τον αριθμό των κρουσμάτων.
«Το βασικό μας όπλο παραμένει ο εμβολιασμός και τα μέτρα προστασίας. Εάν τα τηρήσουμε και αλλάξουμε το κλίμα, θα σώσουμε την σεζόν. Μέχρι και τον Αύγουστο είχαμε καλή εξέλιξη στις κρατήσεις και στις πληρότητες. Την τελευταία εβδομάδα όμως, παρατηρείται μείωση κατά 30% περίπου -πράγμα που οφείλεται στην αύξηση των κρουσμάτων», κατέληξε ο κ. Ματσίγκος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου