Την 1η-08-2018 ο Πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας Ρόδου κ. Ηλίας Τσέρκης συνοδευόμενος από τους Αντιπροέδρους κ. Μαρία Καντή και κ. Κλεάνθη Χατζημαργαρίτη, τον Ταμία κ. Γεώργιο Σωφρονά και το μέλος κ. Ανδρέα Γιαννακόπουλο, πραγματοποίησε συνάντηση στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου με τον Διοικητή αυτής Αντιπύραρχο κ. Ιωάννη Τσιτσικά. Στην ως άνω συνάντηση ήταν παρών και το μέλος του Μητρώου Στελεχών του κόμματος κ. Παναγιώτης Κάσσας.

 

Ο κ. Διοικητής ενημέρωσε τα τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου, για τις κτιριακές εγκαταστάσεις και την έλλειψη σε υλικοτεχνικά μέσα. Επιπλέον έκανε εκτενή αναφορά για διάφορα τοπικά ζητήματα, επεσήμανε την ιδιαιτερότητα της περιοχής μας ως μία  από τις πλέον τουριστικές στην χώρα μας άρα και με αυξημένες ανάγκες κατά την θερινή περίοδο, καθώς επίσης και την διαρκή κατάσταση υψηλής επικινδυνότητας λόγω των ανέμων που πνέουν κάθε καλοκαίρι στο νησί μας.

Επισήμανε την ανάγκη μεταστέγασης του κτιρίου της Υπηρεσίας σε νέο που να καλύπτει τις σύγχρονες απαιτήσεις διότι το τωρινό ως γνωστόν στεγάζεται στο ιστορικό κέντρο της Ρόδου με περιορισμένο χώρο στάθμευσης των οχημάτων και με δυσκολία μετακίνησης ειδικά σε ωράρια αυξημένης κυκλοφορίας. Ο Διοικητής κ. Τσιτσικάς τόνισε δε και την αγαστή συνεργασία που έχει η Υπηρεσία με την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ και τους εθελοντές δασοπυροσβέστες διαφόρων φορέων.

Έγινε από όλους τους παριστάμενους επισήμανση για την διαρκή αφοσίωση και τις επιτυχίες, που σημειώνει καθημερινά η Πυροσβεστική Υπηρεσία στο πεδίο της πολιτικής προστασίας. Ξεχωριστή αναφορά και συζήτηση έγινε για τον πολύ σπουδαίο ρόλο που έχει αναλάβει το Πυροσβεστικό Σώμα στα τροχαία δυστυχήματα. Από την πλευρά του ο Πρόεδρος κ. Τσέρκης ευχαρίστησε και συνεχάρη το προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου «για την αποτελεσματικότητα και την αυταπάρνηση που επιδεικνύουν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους και επισήμανε ότι η Νέα Δημοκρατία ως κυβέρνηση θα είναι αρωγός στις προσπάθειες τους για διαρκή βελτίωση». Τόνισε δε ότι «οι πυροσβέστες ασκούν σοβαρότατο λειτούργημα αυξάνοντας το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών,  περιφρουρώντας διαρκώς τις περιουσίες μας και την σωματική μας ακεραιότητα και σε καμία των περιπτώσεων η προσφορά τους δεν ανταποδίδεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο».

 

                                      

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜ.Τ.Ε Ν.Δ. ΡΟΔΟΥ

 

 

  Ο Πρόεδρος                                     Η Γραμματέας

 

 

                   Ηλίας Ιωάν. Τσέρκης                         Ήβη Παν. Σακελλαρίου

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ