Ειδήσεις

Από Αύγουστο, Σεπτέμβρη για το Μαξίμου

Σειρά συσκέψεων με υπουργούς έχει ο Τσίπρας με το βλέμμα στο Σεπτέμβριο και το Νοέμβριο, οπότε αναμένεται επίσκεψη Μακρόν, συνάντηση με Τζεντιλόνι και η ευρωαραβική διάσκεψη στην Αθήνα

Από Αύγουστο χειμώνα λέει ο λαός και στο Μαξίμου ήδη στρέφουν το βλέμμα στο Σεπτέμβριο και το Νοέμβριο, θέλοντας να ετοιμάσουν το έδαφος ώστε μετά το καλοκαίρι η πολιτική συζήτηση (και η κυβέρνηση) να ξεφύγει από τη μνημονιακή ατζέντα και να δοθεί έμφαση στην αναπτυξιακή πολιτική.

AdTech AdΣύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πραγματοποιεί σειρά συσκέψεων με υπουργούς και συνεργάτες. Ειδικότερα σήμερα ο κ.Τσίπρας είχε κοινή σύσκεψη με τον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργο Σταθάκη, τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου, τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Κατρούγκαλο και το υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιο Πιτσιόρλα με αντικείμενο το επιχειρηματικό-αναπτυξιακό σκέλος για τρία γεγονότα το Σεπτέμβρη κ το Νοέμβρη, τα οποία στην κυβέρνηση θεωρούν πολύ σημαντικά.

Την επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν στην Αθήνα στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου.

Τη διεξαγωγή του Πρώτου Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Ιταλίας στην Κέρκυρα στις 14 Σεπτεμβρίου, όπου ο κ.Τσίπρας θα συνάντηθει με τον Ιταλό ομόλογο του Πάολο Τζεντιλόνι.

Και τρίτον, την ευρωαραβική διάσκεψη στην Αθήνα, που οργανώνεται από ιδιωτικούς φορείς και στην οποία θα συμμετέχουν αξιωματούχοι,επιχειρηματίες και funds από τον αραβικό κόσμο.

Η επίσκεψη Μακρόν και η συνάντηση με Τζεντιλόνι βέβαια δε θα έχουν μόνο οικονομική διάσταση, καθώς Γαλλία και Ιταλία στάθηκαν σύμμαχοι της Αθήνας το προηγούμενο διάστημα στη διαπραγμάτευση και η συνεργασία στο πλαίσιο του άξονα των χωρών του Νότου είναι στενή.

news247.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου