Ειδήσεις

«Διφορούμενα» τα μηνύματα προς τους Έλληνες ξενοδόχους

Αβεβαιότητα για τους βρετανικούς περιορισμούς – Δυναμικό «άνοιγμα» των προορισμών από την TUI

Ανάμικτα μηνύματα λαμβάνει ο ελληνικός τουρισμός για το υπόλοιπο της τουριστικής σεζόν. Η λαϊκή ρήση «μια κρύο, μια ζέστη» ταιριάζει γάντι για τους Έλληνες ξενοδόχους, οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα αυτή τη στιγμή να γνωρίζουν πότε και για πόσο διάστημα θα δραστηριοποιηθούν με υψηλές πληρότητες.

Τα νέα από τη Βρετανία δεν είναι θετικά, αφού ακόμα και αν η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου αποφασίσει να ανοίξει τα σύνορά της για τον εξερχόμενο τουρισμό, εξαιτίας της μετάλλαξης Δέλτα του κορονοϊού, η Ε.Ε. εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να εισαγάγει περιορισμούς για τους Βρετανούς τουρίστες. Αν ισχύσει το αρνητικό σενάριο για τη δεύτερη μεγαλύτερη πηγή προσέλκυσης τουριστών στη χώρα μας, αυτό θα έχει άμεσες αρνητικές επιπτώσεις για σημαντικές τουριστικές περιοχές όπως είναι το Ιόνιο, η Κρήτη, αλλά και τα Δωδεκάνησα. Ακόμα ένας παράγοντας που δυσχεραίνει τη ροή τουριστών στη χώρα μας. Άνθρωποι του τουρισμού επισημαίνουν στη «Ν» ότι και η είσοδος τουριστών από τα Βαλκάνια, ένας τουριστικός όγκος που θεωρείται στρατηγικής σημασίας για τη φετινή χρονιά, έχει σοβαρά προβλήματα, αφού στα σύνορα η αναμονή πολλές φορές φτάνει και τις οκτώ ώρες.

Τα καλά νέα

Τα καλά νέα, από την άλλη πλευρά, είναι η νέα ανακοίνωση του μεγαλύτερου tour operator στον κόσμο, της TUI, που βάζει γερά τη χώρα μας στο παιχνίδι των αφίξεων τουριστών από ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και το πολύ σοβαρό ενδεχόμενο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εγκρίνει νέο πακέτο μέτρων για τη στήριξη του τουρισμού στην Ευρώπη. Τα μέτρα που έχουν εγκριθεί μέχρι τώρα αφορούσαν το σενάριο της πολύ θετικής για τον τουρισμό χρονιάς, με το σκεπτικό ότι η πανδημία θα έχει αντιμετωπιστεί σε μεγάλο ποσοστό. Ωστόσο αυτό στην πράξη δεν έχει αποδειχθεί, αφού οι μεταλλάξεις του κορονοϊού αναζωπυρώνουν τις εστίες μετάδοσης του Covid-19.

Τα σχέδια της TUI

Για τη σημαντικότερη όσον αφορά την Ελλάδα αγορά, τη Γερμανία, η TUI συνεχίζει να λειτουργεί με προορισμούς στην Ελλάδα, τη Μαδέρα, τις Βαλεαρίδες, τις Καναρίους Νήσους, αλλά και την ηπειρωτική Ισπανία, την Κύπρο, την Κροατία, την Ιταλία, τη Μάλτα, την Τουρκία, την Αίγυπτο, τη Βουλγαρία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Δομινικανή Δημοκρατία, το Μεξικό και τις Μαλδίβες.

Για τη Βρετανία αναφέρει ότι εξακολουθεί να λειτουργεί για πράσινους και πορτοκαλί προορισμούς, για τους πορτοκαλί -με τους περιορισμούς που προβλέπονται κάθε φορά-, σε Κω, Ρόδο, Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Κρήτη, Ίμπιζα, Μαδέρα, Πόρτο Σάντο, Γκραν Κανάρια, Λανζαρότε, Τενερίφη, Πορτογαλία, Κούβα, Αγία Λουκία.

Όσον αφορά την Ολλανδία, κάνει ταξίδια σε Ελλάδα, Κανάρια νησιά, Βαλεαρίδες Νήσους, Πορτογαλία, Ιταλία, Κύπρο, Μάλτα.

Σχετικά δε με την Ελλάδα, ορισμένοι προορισμοί που δεν ήταν στο πρόγραμμα, όπως Κρήτη, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Κάρπαθος, Σαντορίνη, Μύκονος, οι πτήσεις ξεκίνησαν σταδιακά από την 1η Ιουλίου μέχρι και τις 19 Ιουλίου 2021. Σημειώνεται ότι η TUI Ολλανδίας ακύρωσε τα ταξίδια στην Τουρκία μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Στην Αυστρία υπάρχουν πτήσεις για Άραξο, Κρήτη, Κάρπαθο, Πρέβεζα, Σαντορίνη, Ζάκυνθο, Κέρκυρα, Ρόδο, Σκιάθο, Θεσσαλονίκη, Κω, Καλαβρία, Κύπρο, Μαγιόρκα, Κανάρια Νησιά, Τουρκία, Αίγυπτο, Μεξικό, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Δομινικανή Δημοκρατία και τις Μαλδίβες.

Στο Βέλγιο, από 1ης Ιουλίου η TUI λειτουργεί σε όλους τους προορισμούς εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ οι εκτός Σένγκεν προορισμοί, όπως Τουρκία και Αίγυπτος, ακυρώνονται μέχρι 31 Αυγούστου.

Από Σουηδία υποδεχόμαστε τουρίστες σε Κρήτη, Ρόδο, Σάμο, Ζάκυνθο, ενώ πάει και σε Κύπρο, Κανάρια, Μαγιόρκα και Κροατία, ενώ στη Δανία λειτουργεί για Ζάκυνθο, Πορτογαλία και Μαγιόρκα. Επίσης, στη Βόρεια Ευρώπη, η TUI Φιλανδίας από 15 Ιουλίου προσφέρει διακοπές σε Κρήτη και Κύπρο.

Η TUI Ελβετίας συνεχίζει να λειτουργεί μεταξύ άλλων για Ελλάδα, Αίγυπτο, Τουρκία, Κροατία, Κύπρο, Μάλτα, Ιταλία, Πορτογαλία, Σουηδία, Ισπανία, Μαγιόρκα, Κανάρια Νησιά, Ντουμπάι, Κόστα Ρίκα, Δομινικανή Δημοκρατία, Κούβα, Μεξικό, Μαλδίβες.

Από την Πολωνία, όσον αφορά τους ελληνικούς προορισμούς, η TUI πάει σε Ζάκυνθο, Ρόδο, Κω, Κέρκυρα, Κρήτη και Αθήνα, ενώ τέλος στη Γαλλία έχει επανεκκινήσει τις δραστηριότητές της για Κω, Κέρκυρα, Κρήτη και Αθήνα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου