ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

N. Σαντορινιός: Οι πολίτες πρέπει την Κυριακή να διασφαλίσουν να μην γυρίσει η χώρα πίσω

news room 4 λεπτά ανάγνωση
Σαντορινιός

Πρέπει να μην ξεχά­σουν και να μην την αφήσουν την κοι­νω­νία στα χέρια αυτών που την κατέ­στρε­ψαν»

Συνέ­ντευξη εφ΄ όλης της ύλης στην ΕΡΑ Ρόδου και στις δημο­σιο­γρά­φους Ρένα Βενια­νάκη και Μαριέττα Γαβρι­λιώτη, έδωσε σήμερα ο Ανα­πλη­ρω­τής Υπουρ­γός Ναυ­τι­λίας και Νησιω­τι­κής Πολι­τι­κής.

Δεν θα αλλάξει η Κυβέρ­νηση για αυτό και το Μετα­φο­ρικό Ισο­δύ­ναμο δεν κιν­δυ­νεύει

«Το Μετα­φο­ρικό Ισο­δύ­ναμο είναι ένα μέτρο που αυτή η Κυβέρ­νηση δημιούρ­γησε για τους νησιώ­τες, με τους νησιώ­τες. Είναι η κατά­κτηση των νησιών μας και η ανα­γνώ­ριση των δύσκο­λων συν­θη­κών της Νησιω­τι­κό­τη­τας. Σε περί­πτωση επα­νό­δου των πιο σκληρών νεο­φι­λε­λεύ­θε­ρων πολι­τι­κών η υπε­ρά­σπιση του μέτρου επα­φί­ε­ται στους ίδιους τους νησιώ­τες και πιστεύω πως, όσο και αν θέλουν κάποιοι, δεν θα τους επι­τρα­πεί να το καταρ­γή­σουν. Όμως η Κυβέρ­νηση αυτή δεν θα αλλάξει και έτσι το μονα­δικό αυτό μόνιμο μέτρο για την Νησιω­τι­κό­τητα δεν κιν­δυ­νεύει».

Οι ειδικοί συντε­λε­στές ΦΠΑ δεν έπαψαν ποτέ να είναι στην ατζέντα μας

«Σε επίπεδο Ευρω­ζώ­νης, το πλαίσιο μέσα στο οποίο η οικο­νο­μία μας κινεί­ται, η τάση είναι η κατάρ­γηση όλων των ειδικών συντε­λε­στών ΦΠΑ και η επιβολή μιας μόνιμης, ενιαίας φορο­λό­γη­σης. Άλλωστε αυτό επι­βε­βαιώ­θηκε από την πρόταση της Κομι­σιόν για κατάρ­γηση όλων των εξαι­ρέ­σεων ΦΠΑ και με δική μας

πρόταση, αυτής της Κυβέρ­νη­σης, έγινε απο­δε­κτό το να δια­τη­ρη­θούν εξαι­ρέ­σεις στο ΦΠΑ από κάποια Κράτη- Μέλη. Επο­μέ­νως οι ειδικοί συντε­λε­στές ΦΠΑ δεν έφυγαν ποτέ από την ατζέντα μας και δεν έπαψαν να είναι προ­γραμ­μα­τική μας θέση και μέρος των διεκ­δι­κή­σεών μας».

Η μεσαία τάξη και ο ΣΥΡΙΖΑ

«Η μεσαία τάξη συνί­στα­ται από τους συντα­ξιού­χους, τους δημο­σί­ους και ιδιω­τι­κούς υπαλ­λή­λους και τους ελεύ­θε­ρους επαγ­γελ­μα­τίες. Αυτά τα στρώ­ματα ήταν επίσης που χτυ­πή­θη­καν πιο βάναυσα από την Κρίση και τα Μνη­μό­νια. Πάμε να δούμε τι συνέβη στο εισό­δημά τους και από ποιους: Το κόψιμο, κατά 40%, των συντά­ξεων έγινε επί κυβέρ­νη­σης ΝΔ -ΠΑΣΟΚ. Η κατάρ­γηση του ΕΚΑΣ, ήταν ήδη προ­συμ­φω­νη­μένη από την προη­γού­μενη Κυβέρ­νηση και εφαρ­μό­στηκε επί των ημερών μας, το μέσο εισό­δημα, σύμφωνα με τα στοι­χεία της ΕΛΣΤΑΤ μειώ­θηκε κατά 5.000€ και 1εκ πολιτών από τη μεσαία τάξη φτω­χο­ποι­ή­θηκε».

«Εμείς πράγ­ματι αυξή­σαμε τις εισφο­ρές υπέρ υγείας 4%, διορ­θώ­σαμε όμως την αδικία με τις συντά­ξεις χηρείας που πράγ­ματι υπήρχε στο νόμο Κατρού­γκα­λου και οι άνθρω­ποι αυτοί θα πάρουν ανα­δρο­μικά τα χρήματά τους, συν­δέ­σαμε τις ασφα­λι­στι­κές εισφο­ρές με το εισό­δημα του ελεύ­θε­ρου επαγ­γελ­μα­τία και του αγρότη και αυτή τη στιγμή περίπου το 97% αυτών των κοι­νω­νι­κών ομάδων πλη­ρώ­νει χαμη­λό­τε­ρες εισφο­ρές, καταρ­γή­σαμε τον υπο­κα­τώτο μισθό και δώσαμε μια πρώτη αύξηση του κατώ­τα­του μισθού 11%».

Τα προ­γράμ­ματα και το δια­κύ­βευμα των εκλογών

«Θεωρώ ότι η πορεία της χώρας και της οικο­νο­μίας, από το 2015 έως σήμερα, έχει σαφώς βελ­τιω­θεί. Θεωρώ ότι οι πολίτες είδαν τις προ­σπά­θειες που κάναμε ώστε να βγει η χώρα από τα Μνη­μό­νια, τις προ­σπά­θειες να κρα­τή­σουμε την κοι­νω­νία όρθια με τετρα­πλα­σια­σμό των δαπανών για το Κοι­νω­νικό Κράτος, την βελ­τί­ωση των συν­θη­κών του Δημό­σιου Συστή­μα­τος Υγείας, τις 19.000 προ­σλή­ψεις ιατρι­κού και λοιπού προ­σω­πι­κού, την βελ­τί­ωση των εργα­σια­κών σχέσεων, την ενί­σχυση της Παι­δείας με ανα­πλη­ρω­τές και μόνι­μους εκπαι­δευ­τι­κούς».

«Η ΝΔ θέλει να καταρ­γή­σει τον νόμο Κατρούγκαλου- κίνηση που θα δημιουρ­γή­σει έλλειμμα στον ΕΦΚΑ ενώ αυτή τη στιγμή έχουμε πλε­ό­να­σμα 1δις-, να επι­στρέ­ψουν οι ασφα­λι­στι­κές εισφο­ρές στα προη­γού­μενα επίπεδα, να επι­βλη­θεί επι­κου­ρική ασφά­λιση στους αγρότες και στους ελεύ­θε­ρους επαγ­γελ­μα­τίες που θα φτάσει στο 7% για την επι­βά­ρυνση του εισο­δή­μα­τός τους, θα περάσει τις επι­κου­ρι­κές συντά­ξεις στον ιδιω­τικό τομέα και θα μετα­φέ­ρει υπη­ρε­σίες των νοσο­κο­μείων σε επι­χει­ρη­μα­τίες, θα καταρ­γή­σει τις συλ­λο­γι­κές και κλα­δι­κές συμ­βά­σεις και θα φέρει ανα­κα­τα­τά­ξεις στο 8ωρο και στην πεν­θή­μερη εργασία».

«Οι πολίτες πρέπει την Κυριακή να δια­σφα­λί­σουν να μην γυρίσει η χώρα πίσω. Πρέπει να μην ξεχά­σουν και να μην την αφήσουν την κοι­νω­νία στα χέρια αυτών που την κατέ­στρε­ψαν».

Γιατί ΣΥΡΙΖΑ και γιατί Νεκτά­ριο Σαντο­ρι­νιό σε αυτές τις εκλογές

Στο πρόσωπο μου και στον ΣΥΡΙΖΑ ανα­γνω­ρί­ζο­νται σημα­ντι­κές θεσμι­κές τομές και έργα που έγιναν στα νησιά μας με πιο σημα­ντικά: Το Μετα­φο­ρικό Ισο­δύ­ναμο που εφαρ­μό­ζε­ται με μεγάλη αποδοχή από τους νησιώ­τες και τους νησιώ­τες επι­χει­ρη­μα­τίες, είναι η επιτομή των νησιω­τι­κών πολι­τι­κών που ανα­γνω­ρί­ζει στην πράξη την Νησιω­τι­κό­τητα και δημιουρ­γεί ευκαι­ρίες ανά­πτυ­ξης. Ενώ από από 1/1/2020, σύμφωνα με τον Νόμο του μέτρου, η επι­δό­τηση των καυ­σί­μων θα ξεκι­νή­σει και για τα μεγάλα νησιά, όπως η Ρόδος. Η τοπο­θέ­τηση και λει­τουρ­γία αφα­λα­τώ­σεων σε νησιά όπως οι Λειψοί, το Αγα­θο­νήσι, η Πάτμος, το Καστε­λό­ριζο, η Σύμη, κα. βοή­θη­σαν στην ορι­στική επίλυση χρόνιων προ­βλη­μά­των ύδρευ­σης και ανα­βάθ­μι­σαν το επίπεδο της καθη­με­ρι­νό­τη­τας των κατοί­κων. Η ενί­σχυση με 58εκ €, μέσω των Ανα­πτυ­ξια­κών Προ­γραμ­μά­των, από τον κρατικό προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό για κομβικά έργα υπο­δο­μής στα νησιά μας. Η απο­κα­τά­σταση της Ροδια­κής έπαυλης, ένα τοπό­σημο του νησιού μας που κατέρ­ρεε και κανένας μέχρι τώρα δεν ενδια­φέρ­θηκε. Με προ­σω­πική προ­σπά­θεια και την βοήθεια πολλών συναρ­μό­διων υπουρ­γείων, παρα­χω­ρή­θηκε στον Δήμο Ρόδου και επι­χο­ρη­γή­θηκε η ανα­στή­λωσή της με 3.5εκ € και αυτές τις μέρες ξεκι­νούν οι εργα­σίες. Η χρη­μα­το­δό­τηση με 21,3εκ €, από εθνι­κούς πόρους, μέσω του Προ­γράμ­μα­τος Φιλό­δη­μος, της β΄φάσης ύδρευ­σης από το φράγμα Γαϊ­δούρα της Ρόδου που απο­τε­λεί ένα ανα­γκαίο έργο για το νησί. Η αύξηση του προ­ϋ­πο­λο­γι­σμού των άγονων γραμμών και η ενί­σχυση δρο­μο­λο­γίων για τα μικρά νησιά. Η στε­λέ­χωση με γιατρούς- οπλίτες των περι­φε­ρεια­κών νησιω­τι­κών ιατρείων».

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.