Εντονες αντιδράσεις προκάλεσε η εκλογή του Δημήτρη Καμμένου στη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής και πολλοί θυμήθηκαν τα ακραία και υβριστικά του σχόλια για την Αριστερά, τους Εβραίους και τους ομοφυλόφιλους.

Ο ίδιος αναγκάστηκε να απολογηθεί εκ νέου:

Μερικά από τα κατά καιρούς σχόλιά του:

Είχε παραιτηθεί από υπουργός

Στις 23/9/2015 ο Δημήτρης Καμμένος είχε ανακοινώσει την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε με τις ρατσιστικές αντισημιτικές αναρτήσεις στους λογαριασμούς του στα κοινωνικά δίκτυα και το θέμα που έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας στον Πάνο Καμμένο. Τη θέση του Δημήτρη Καμμένου στο υπουργείο Υποδομών ανέλαβε τότε ο Παναγιώτης Σγουρίδης των ΑΝΕΛ.

Ο Δημήτρης Καμμένος ανέφερε τότε στην επιστολή του ότι δηλώνει την παραίτησή του «θέτοντας ως πρωταρχικό στόχο ο συμφέρον της πατρίδας, την ομαλή λειτουργία της νέας κυβέρνησης και τιμώντας την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού στο πρόσωπό του». Παράλληλα, προανήγγειλε ότι θα καταθέσει μήνυση κατ’ αγνώστων, τονίζοντας ότι «πολύ σύντομα η αλήθεια θα λάμψει».

Ο Δημήτρης Καμμένος υποστήριζε ότι τα επίμαχα σχόλια δεν έχουν αναρτηθεί από τον ίδιο και πως οι λογαριασμοί του στα κοινωνικά δίκτυα έχουν παραβιαστεί.

Την παραίτηση του Δημήτρη Καμμένου είχε ανακοινώσει στην ουσία λίγο νωρίτερα ο Πάνος Καμμένος με ανάρτησή του στο Τwitter, σημειώνοντας πως «μέχρι την απόδειξη της αλήθειας για την υπόθεση αντισημιτικών ρατσιστικών αναρτήσεων, ο υφυπουργός θα διευκολύνει με την παραίτησή του».

Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα του Αλέξη Τσίπρα στον υπουργό Εθνικής Άμυνας και πρόεδρο των ΑΝΕΛ, στον οποίο ο πρωθυπουργός έθεσε το θέμα, ζητώντας του να διερευνήσει τη γνησιότητα των αναρτήσεων και σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι είναι δικές του, ο Δημήτρης Καμμένος να απομακρυνθεί. Από το Μαξίμου τόνιζαν ότι τέτοιου είδους σχόλια δεν συνάδουν με τις αξίες και την ηθική της συγκυβέρνησης.

iefimerida.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ