Ειδήσεις

Απεργία τέλος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ μετά την επιστράτευση και τα φύλλα επίταξης

Ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα η 48ωρη απεργία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, μετά την απόφαση επιστράτευσης και τα φύλλα επίταξης που τους επιδόθηκαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Οι συνδικαλιστές υποχωρούν προς το παρόν, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωσή τους «ο αγώνας θα συνεχιστεί με άλλες μορφές κινητοποιήσεων και εκδηλώσεων».

Η ανακοίνωση:

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ η μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση τη χώρας βρίσκεται σε κατάσταση επιστράτευσης επειδή αντιστάθηκε στα σχέδια της μνημονιακής κυβέρνησης.

Ο αγώνας μας πήρε πολιτικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά. Απευθύνουμε κάλεσμα στη ΓΣΕΕ και στους φορείς της χώρας να αναλάβουμε από κοινού πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις με στόχο την αποτροπή των πολιτικών επιλογών και αποφάσεων της κυβέρνησης.

Η απόφαση της κυβέρνησης για επιστράτευση των απεργών ξεπερνάει τους εργαζόμενους της ΔΕΗ, είναι υπόθεση του ελληνικού λαού, καθήκον και υποχρέωση να προστατευτεί η Δημοκρατία.

Το δρομολόγιο της κυβέρνησης είναι σε αντιδημοκρατική κατεύθυνση που τορπιλίζει – υπονομεύει το θεσμό του Δημοκρατικού πολιτεύματος και του Συντάγματος.

Στα πλαίσια αυτά η 48ωρη απεργία της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και των σωματείων μελών ολοκληρώνεται σήμερα 6/7/2014 τα μεσάνυχτα.

Είμαστε Επιστρατευμένοι και όχι Υποταγμένοι

Αποκαθίσταται σταδιακά η ηλεκτροπαραγωγή

Εν τω μεταξύ αποκαθίσταται σταδιακά το παραγωγικό δυναμικό της ΔΕΗ, καθώς οι εργαζόμενοι, μετά την επιστράτευσή τους, επιστρέφουν στους χώρους εργασίας τους.

Σύμφωνα με στοιχεία από τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, τα έξι υδροηλεκτρικά εργοστάσια ισχύος 900 μεγαβάτ, που είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας λόγω της απεργίας, είναι και πάλι διαθέσιμα. Το ίδιο και οι θερμικές μονάδες, ισχύος 700 μεγαβάτ. Με τα δεδομένα αυτά, η ζήτηση ρεύματος καλύπτεται πλήρως, χωρίς να υπάρχει ανάγκη διακοπών.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου