Τοπικές Ειδήσεις

Εθελοντική Αιμοδοσία στο ΓΕΛ Αρχαγγέλου

Ο Διευθυντής, ο Σύλλογος των Καθηγητών και οι μαθητές/τριες του Γενικού Λυκείου Αρχαγγέλου διοργανώνουν την «3η Ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας», που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Γενικού Λυκείου Αρχαγγέλου την Παρασκευή, 10 Μαΐου 2019, από τις 9:00π.μ. μέχρι τις 1:00μ.μ.

Νοιάζομαι και Δρω είναι η στάση ζωής που υιοθέτησαν οι μαθητές/ τριες και οι εκπαιδευτικοί του ΓΕΛ Αρχαγγέλου την τρέχουσα σχολική χρονιά, στα πλαίσια του προγράμματος εθελοντισμού «Νοιάζομαι και Δρω» που υλοποιείται από το ίδρυμα Λαμπράκη και τον οργανισμό «DESMOS». Ο εθελοντισμός εξυπηρετεί τους βασικούς σκοπούς της παιδείας μας, αφού μεταξύ αυτών είναι και η διάπλασή των μαθητών προκειμένου να γίνουν ελεύθεροι και υπεύθυνοι πολίτες. Ο εθελοντισμός αφού αποτελεί έναν ενεργό τρόπο παρέμβασης στο κοινωνικό γίγνεσθαι που αναπτύσσεται πέρα από κάθε είδους σκοπιμότητες. Σε μια αισιόδοξη προοπτική θα λέγαμε ότι οι ενεργοί και ευαισθητοποιημένοι πολίτες αποτελούν την ελπίδα για σημαντικές αλλαγές γύρω μας. Η ελπίδα, δηλαδή, που επιδιώκουμε να φέρουν οι μαθητές μας.

Προσπαθώντας να θεσμοθετήσουν, λοιπόν, την έννοια του εθελοντισμού στην Δημοτική Κοινότητα Αρχαγγέλου οι μαθητές/-τριες μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους διοργανώνουν μεταξύ άλλων δράσεων τους, για δεύτερη συνεχόμενη φορά κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σχολική χρονιάς, εθελοντική αιμοδοσία. Η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί την ύψιστη μορφή ανιδιοτελούς προσφοράς, δεδομένου ότι δεν υπάρχει διαθέσιμο υποκατάστατο του αίματος και ο μόνος που μπορεί να προσφέρει αίμα είναι ο άνθρωπος. Ο στόχος των μαθητών/-τριών και των εκπαιδευτικών είναι η εθελοντική αιμοδοσία να γίνεται συστηματικά δυο φορές το χρόνο στην τοπική κοινότητα Αρχαγγέλου σε καθορισμένες ημερομηνίες ώστε να γνωρίζουν οι εθελοντές αιμοδότες της περιοχής ότι θα έχουν «ραντεβού» με την αιμοδοσία κάθε χρόνο το Δεκέμβριο και το Μάιο.

Παρακαλούμε τους φίλους εθελοντές που θα έρθουν να έχουν μαζί τους τον αριθμό του ΑΜΚΑ προκειμένου να γίνει η καταχώριση των στοιχείων τους στο Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών.

Είναι σημαντικό οι εθελοντές αιμοδότες να έχουν κοιμηθεί καλά το προηγούμενο βράδυ (εξάωρο ύπνο), να μην έχουν καταναλώσει αλκοόλ το προηγούμενο βράδυ και να έχουν φάει πρωινό.

Δεν μπορούν να δώσουν αίμα όσοι έχουν κάνει τατουάζ τους τελευταίους έξι μήνες ή έχουν κάνει κάποιο τρύπημα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου