Ρεπορτάζ

Αναβλήθηκε ξανά η δίκη κατηγορούμενου για απάτη

Για την 14η Ιουνίου 2017 αναβλήθηκε εκ νέου από το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών η εκδίκαση υπόθεσης με κατηγορούμενο για απάτη άνω των 73.000 ευρώ έναν 56χρονο, κάτοικο Παραδεισίου.
Ο 56χρονος, όπως έγραψε η «δημοκρατική» έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως σε ποινή κάθειρξης 7 ετών, ενώ η υπόθεση σε βάρος του κινήθηκε μετά από μήνυση μιας κατοίκου των Αθηνών, την οποία χρησιμοποίησε ως «αχυράνθρωπο» στην εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, που είχε δημιουργήσει (είχε παράρτημα και στη Ρόδο).
Η μηνύτρια γνώρισε τον 56χρονο τον Σεπτέμβριο του 2003 και της συστήθηκε ως επιχειρηματίας σε θέση διευθυντή ανώνυμης εταιρείας διαμεσολάβησης για την προώθηση πωλήσεων ασφαλιστικών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Φέρεται να της πρότεινε να αναλάβει την θέση της ιδιαιτέρας γραμματέως, την οποία και αποδέχτηκε.
Περί τις αρχές Απριλίου του 2004 οι συναλλαγές του κατηγορούμενου παρουσίασαν προβλήματα και φέρεται να καθυστερούσε την καταβολή μισθών και εισφορών, ενώ κάποιες από τις επιταγές που είχε εκδώσει αντικαταστάθηκαν.
Τον Ιανουάριο του 2005 άρχισαν να κοινοποιούνται δικόγραφα εις βάρος της εταιρείας και η μηνύτρια, οδηγήθηκε στην απόφαση να παραιτηθεί και όπως υποστηρίζει ο κατηγορούμενος, την έθεσε ενώπιον εκβιαστικού διλήμματος για τη μη τακτοποίηση των οφειλών και την ανάγκασε να παραμείνει στη θέση της.
Είχε, όπως επισημαίνει η μηνύτρια, δημιουργήσει την ψευδή εικόνα στην ίδια και στο υπόλοιπο προσωπικό ότι τα προβλήματα επρόκειτο να λυθούν, ενώ φέρεται να προέβαλλε τη διαπραγμάτευση εμπορικής συνεργασίας με γνωστό εκδότη από τον οποίο, όπως υποστηρίζει η μηνύτρια, απέσπασε υπέρογκα χρηματικά ποσά.
Τον Μάιο του 2005 η ανώνυμη εταιρεία, με απόφαση του κατηγορούμενου σταμάτησε τη δραστηριότητά της, εξανάγκασε σε παραίτηση το προσωπικό τους και με πρωτοβουλία του, ενόψει συνεργασίας του με τον εκδότη, συστάθηκε άλλη ανώνυμη εταιρεία με το ίδιο αντικείμενο.
Το Νοέμβριο του 2005 τόσο η ίδια όσο και οι υπόλοιποι υπάλληλοι βρήκαν την εταιρεία κλειστή και τον κατηγορούμενο εξαφανισμένο. Ενημερώθηκε αργότερα ότι είχε δραστηριοποιηθεί στο χώρο της νυχτερινής διασκέδασης στην Πάτρα.
Τον Απρίλιο του 2006 η μηνύτρια ενημερώθηκε ότι ο κατηγορούμενος επρόκειτο να πωλήσει πολυτελές αυτοκίνητο, που ανήκε στην κυριότητα της εταιρείας, χωρίς τη συναίνεση και την υπογραφή της.
Διαπίστωσε παραπέρα ότι δεν είχε προβεί σε καμία αποπληρωμή των οφειλών της εταιρείας με αποτέλεσμα να διώκεται η ίδια ποινικώς για αδικήματα περί επιταγών και στην μήνυσή της αναφέρει 20 τέτοιες περιπτώσεις.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου