Ρεπορτάζ

Αναμένονται στη Σύμη πολλοί Τούρκοι τουρίστες – Καθημερινή σύνδεση με Ντάτσα

Καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Σύμη θα έχει πλέον η Ντάτσα της Τουρκίας, με ημερόπλοιο που θα δρομολογηθεί από τις 20 Μαΐου, καθώς καταγράφεται αυξημένο ενδιαφέρον από τα τουρκικά παράλια για διακοπές στο νησί της Δωδεκανήσου.
Αυτό αποφασίστηκε σε συνάντηση που είχε ο δήμαρχος Λευτέρης Παπακαλοδούκας με τον δήμαρχο της Ντάτσα, κατά την επίσκεψή του στην τουρκική πόλη, προκειμένου να εξυπηρετηθούν όσοι Τούρκοι επιθυμούν να περάσουν τις διακοπές τους στη Σύμη ή ακόμα να πραγματοποιήσουν μονοήμερη εκδρομή.
Όπως δήλωσε στην «δ» ο κ. Λευτέρης Παπακαλοδούκας, παρά τα όσα συμβαίνουν στην Τουρκία σε πολιτικό επίπεδο, οι Τούρκοι παραμένουν φιλικοί απέναντι στους Ελληνες και μάλιστα, ήδη έχουν ξεκινήσει οι προσεγγίσεις πολυτελών σκαφών από τα απέναντι παράλια προς την Σύμη, σε καθημερινή πλέον βάση.
«Ο τουρισμός έχει ήδη ξεκινήσει για την Σύμη κι αυτό είναι ελπιδοφόρο για την νέα τουριστική περίοδο. Ηδη, προσεγγίζουν καθημερινά σκάφη το νησί από τα απέναντι τουρκικά παράλια και είμαστε σε καλύτερα επίπεδα σε σχέση με πέρυσι. Βέβαια, η κίνηση παραμένει ακόμα σε χαμηλά επίπεδα αλλά όλα, εκτός απροόπτου, προδιαγράφουν μια καλή τουριστική περίοδο για την Σύμη. Οι Τούρκοι πιέστηκαν με όσα συμβαίνουν στη χώρα τους γι αυτό και εκτιμώ ότι όσοι έχουν την δυνατότητα, επιλέγουν να ξεκινήσουν ήδη τις διακοπές τους», δήλωσε ο κ. Λ. Παπακαλοδούκας.
Ο δήμαρχος Σύμης, δήλωσε αισιόδοξος για το εγχείρημα της καθημερινής σύνδεσης της Ντάτσα με την Τουρκία, σημειώνοντας ότι και αυτό θα βοηθήσει σημαντικά στην ενίσχυση της τουριστικής κίνησης προς το νησί, το οποίο αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για διακοπές των Τούρκων, οι οποίοι παραμένουν οι βασικοί «αιμοδότες» του συμιακού τουρισμού.
Η Ντάτσα, γνωρίζει πολύ μεγάλη ανάπτυξη στα τελευταία χρόνια και οι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής έχουν αυξηθεί, όπως ανέφερε ο δήμαρχος, από 3.000 σε 30.000 κατοίκους. «Οι κάτοικοι της Ντάτσα έχουν αυξηθεί κατακόρυφα στο τελευταία χρόνια, λόγω της μεγάλης ανάπτυξης που παρουσιάζει η περιοχή αφού όλο και περισσότεροι Τούρκοι επιλέγουν πλέον τα παράλια για μόνιμη εγκατάσταση και υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για διακοπές στην Σύμη. Είναι σημαντικό ότι στην συγκεκριμένη πόλη λειτουργεί πλέον και πανεπιστημιακή σχολή Τουρισμού κι αυτό έχει βοηθήσει σημαντικά στην αποκέντρωση, σε αντίθεση με όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα που όλα συγκεντρώνονται στην Αθήνα».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου