Ειδήσεις

Eπαυσε λόγω παραγραφής η δίωξη σε βάρος του υποψηφίου ευρωβουλευτή Μανώλη Σαββή

Mε απόφαση που εξέδωσε χθες το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου έπαυσε λόγω παραγραφής η δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΔΗΜΑΡ κ. Μανώλη Σαββή για παράνομη εγκατάσταση και λειτουργία κεραίας αναμετάδοσης τηλεοπτικών σταθμών στη Λαχανιά.
Ο Δήμος Ρόδου εξέθεσε ότι στη Λαχανιά από αρκετά χρόνια, ήτοι πριν το 1997, σε χώρο όπου η Ε.Τ. έχει εγκαταστήσει κεραία για αναμετάδοση των τηλεοπτικών προγραμμάτων των τηλεοπτικών σταθμών της, έχει εγκατασταθεί από την πρώην Κοινότητα Λαχανιάς κεραία και αναμεταδότης, ιδιοκτησίας της, για την αναμετάδοση των τηλεοπτικών προγραμμάτων των ανωτέρω τηλεοπτικών σταθμών.
Οι κάτοικοι της Λαχανιάς, που απέχει 80 περίπου χιλιόμετρα από την πόλη της Ρόδου, δεν μπορούσαν να λάβουν το τηλεοπτικό σήμα αυτών με τις κεραίες αναμετάδοσης που είχαν τοποθετήσει στον Προφήτη Ηλία Ρόδου, λόγω παρεμβολών από τα τουρκικά και αιγυπτιακά κανάλια.
Η τοποθέτηση της κεραίας και του αναμεταδότη έγινε κατ’ επιτακτική απαίτηση των κατοίκων της παραπάνω πρώην κοινότητας, αλλά και για εθνικούς λόγους.
Οι κάτοικοι της Νότιας Ρόδου ήταν αποκλεισμένοι από την ενημέρωση και τη ψυχαγωγία, την οποία πρέπει να εξασφαλίζει πρωτίστως το κράτος και εν συνεχεία ο οικείος ΟΤΑ.
Επισημάνθηκε εξάλλου ότι οι σταθμοί δεν πληρώνουν για την υπηρεσία αυτή και παραχώρησαν δωρεάν την κάρτα αποκωδικοποίησης του προγράμματός τους.
Τονίστηκε τέλος ότι ο Δήμος θα προχωρήσει στην καθαίρεση της κεραίας αλλά η πολιτεία θα πρέπει να φροντίσει για την αναμετάδοση των καναλιών ώστε οι κάτοικοι της Νότιας Ρόδου να μην αναγκάζονται να βλέπουν τουρκικά και αιγυπτιακά κανάλια!

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου