Πολιτιστικά

Ο Γύρος του Κόσμου σε…5 ημέρες από το 3ο Λύκειο Ρόδου (Καπνοβιομηχανία)

Ο Ιούλιος Βερν στο μυθιστόρημά του «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες» με τον ιδιόρρυθμο Φιλέα Φογκ βάζει στοίχημα ότι μπορεί να κάνει το γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες, σε μια εποχή που τα ταχύτερα συγκοινωνιακά μέσα ήταν το τρένο και το ατμόπλοιο. Έτσι έχει  την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά πρωτόγνωρους τόπους, παράξενους λαούς και να ζήσει  αναρίθμητα συναρπαστικά περιστατικά. Το δικό τους μυθιστόρημα έζησαν 37 παιδιά και 4 συνοδοί του 3ου Λυκείου Ρόδου (Καπνοβιομηχανίας) και με μία ασύλληπτη διαστολή του χρόνου μέσα σε 5 ημέρες  έζησαν εμπειρίες, περιστάσεις και εικόνες μιας ζωής, θυμίζοντας τη ρήση του Lowel James Russel: ένα αγκάθι εμπειρίας αξίζει όσο ένα δάσος υποδείξεις

Βιωματικές ξεναγήσεις στο μοναδικό μουσείο Van Gogh στο οποίο ήρθαν σε επαφή με μία από τις μορφές που επηρέασαν όσοι λίγοι την ιστορία της τέχνης της Δύσης και κατόπιν επίσκεψη στο Εθνικό Μουσείο Rijksmuseum, όπου μπόρεσαν να καταδυθούν στον μαγικό κόσμο της ολλανδικής ζωγραφικής και γλυπτικής (κυρίως έργα της χρυσής εποχής, 19ου αιώνα, της εθνικής ζωγραφικής).  Ωστόσο, οι εμπειρίες και διαδρομές στον χρόνο ήταν συνεχείς, καθώς η επίσκεψη στο γήπεδο του Ajax έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά να αντιληφθούν τα επιτεύγματα της σύγχρονης αθλητικής αρχιτεκτονικής και να νιώσουν τον παλμό και την αύρα μίας από τις ιστορικότερες ομάδες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, αλλά και η επίσκεψη στο Nemo Science Museum γοήτευσε τα παιδιά με τη συμμετοχή τους σε διαδραστικά παιχνίδια και με τα πειράματα στα οποία πήραν μέρος. Ωστόσο, το τόσο σύντομο αλλά συνάμα και πλούσιο σε εμπειρίες και γνώσεις ταξίδι στην ολλανδική πρωτεύουσα έκλεισε με την επίσκεψη και προγραμματισμένη από τον Μάιο του 2018 ξενάγηση  στο European Space Agengy αποκλειστικά για τους μαθητές και μαθήτριες του 3ου Λυκείου (το μοναδικό σχολείο της Δωδεκανήσου και από τα ελάχιστα πανελλαδικά που έχουν επισκεφθεί το συγκεκριμένο κέντρο). Η εξαιρετική ξενάγηση από τον υπεύθυνο κ. Willemsen και η περιήγηση στα εργαστήρια του ευρωπαϊκού κέντρου έρευνας του διαστήματος αποτελεί εμπειρία ζωής που δύσκολα θα  ζήσει κανείς δεύτερη φορά. Ο άστατος και βροχερός καιρός των Κάτω Χωρών κάθε άλλο παρά ικανός στάθηκε να μειώσει στο ελάχιστο το υπέροχο αυτό ταξίδι στον κόσμο της γνώσης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου