Φθηνότερο σε σχέση με πέρυσι είναι το φετινό πασχαλινό τραπέζι το οποίο, σύμφωνα με εκτιμήσεις, σημειώνει υποχώρηση έως και 10%. Όπως δήλωσε, μιλώντας στη «δημοκρατική», ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, κ. Γιάννης Πάππου υπάρχουν σημαντικές προσφορές σε όλα σχεδόν τα απαραίτητα είδη για το εορταστικό τραπέζι.
«Υπάρχει επάρκεια αγαθών σε πολύ καλή ποιότητα και σε μεγάλη ποικιλία. Ο καταναλωτής έχει πολλές δυνατότητες επιλογής. Υπάρχουν πολλές και καλές προσφορές από τις εταιρείες σε όλα σχεδόν τα απαιτούμενα είδη για το πασχαλινό τραπέζι, οπότε ο καταναλωτής θα μπορέσει να βρει ό,τι επιθυμεί και ό,τι του ταιριάζει.
Σε ό,τι αφορά τα αμνοερίφια, η τιμή για το ντόπιο αρνί κυμαίνεται στο 5,95 ευρώ και για το ντόπιο κατσίκι στα 6,95 ευρώ. Αυτές οι τιμές είναι κατά 10% φθηνότερες από πέρυσι. Και αν λάβει κανείς υπόψη ότι η δαπάνη για τον οβελία είναι η μεγαλύτερη συγκριτικά με τα υπόλοιπα τρόφιμα και υλικά, συμπεραίνει ότι το πασχαλινό τραπέζι θα κοστίσει φέτος φθηνότερα. Ενδεχομένως στις μεγάλες αλυσίδες να βρει κανείς αμνοερίφια από την υπόλοιπη Ελλάδα ή εισαγόμενα σε χαμηλότερες τιμές. Οι ντόπιες επιχειρήσεις στο σύνολό τους προσφέρουν αμνοερίφια από τη Δωδεκάνησο σε τιμές εξαιρετικά συμφέρουσες», είπε ο κ. Πάππου.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου πρόσθεσε ότι οι ανάγκες των παιδιών αλλά και τα απαραίτητα «συστατικά» του πασχαλινού τραπεζιού, αποτελούν τις βασικές επιλογές αγοράς των καταναλωτών την τρέχουσα περίοδο.
Τα υπόλοιπα εμπορικά καταστήματα δεν έχουν την προσδοκώμενη κίνηση. Από προχθές η προσέλευση στα σούπερ μάρκετ και στα κρεοπωλεία ξεκίνησε να παρουσιάζει κάποια άνοδο, ενώ μόνο τα καταστήματα με παιδικά ενδύματα και υποδήματα κινούνται σε εορταστικούς ρυθμούς.
«Από τη Μεγάλη Τετάρτη η κίνηση στην αγορά παρουσίασε κάποια άνοδο.
Όπως ήταν αναμενόμενο, τη μεγαλύτερη κίνηση εμφανίζουν τα καταστήματα παιδικής ένδυσης και υπόδησης, όπου σπεύδουν οι νονοί για να πάρουν τα δώρα στα βαφτιστήρια τους. Τα υπόλοιπα εμπορικά καταστήματα δεν έχουν την αναμενόμενη κίνηση. Οι καταναλωτές ιεραρχούν τις ανάγκες τους και προβαίνουν στις απολύτως απαραίτητες αγορές », ανέφερε ο πρόεδρος του επιμελητηρίου, κ. Γιάννης Πάππου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ