Αθώοι κρίθηκαν χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΡΜ ΑΕ και αντιδήμαρχος επί των οικονομικών του Δήμου Ρόδου κ. Ι. Περδίκης και δύο κάτοικοι του νησιού, που είχαν κατηγορηθεί για παράβαση καθήκοντος και παράβαση του άρθρο 29 του Ν. 2971/2001.
Ο κ. Περδίκης εφέρετο στις 18.5.2013, ενώ ήταν υπάλληλος, με πρόθεση παρέβη τα καθήκοντα της υπηρεσίας του με σκοπό να προσπορίσει σε άλλον παράνομο όφελος και ειδικότερα και ενώ ήταν πρόεδρος του Δ. Σ και νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας «ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΡΟΔΟΥ Μονομετοχική Ανώνυμη Εταιρεία», κατά παράβαση του Ν. 2971/2001 άρ. 13§4, εξέθεσε σε διαγωνισμό με δημόσια πλειοδοτική δημοπρασία και στη συνέχεια κατακύρωσε υπέρ της δεύτερης συγκατηγορούμενης του, την εκμίσθωση παραλιακού χώρου στην παραλιακή περιοχή Ιαλυσού για την τοποθέτηση ομπρελών και καθισμάτων, έκτασης 120 μ2, η οποία έκταση εκμισθώθηκε παράνομα αφού απείχε λιγότερο από 100 μ. από την πλησιέστερη επιχείρηση στην οποία επίσης είχε παραχωρηθεί αιγιαλός για εκμετάλλευση δια απλής παραχωρήσεως, η οποία ανήκε στην Πατρίτσια Πανοπούλου.
Τα ανωτέρω εφέρετο να είχε πράξει προκειμένου να εξασφαλίσει στην δεύτερη παράνομο όφελος το οποίο συνίσταται στην παράνομη εκμετάλλευση του εν λόγω χώρου εκτάσεως 120 μ2 δια την τοποθετήσεως ομπρελοκαθισμάτων τα οποία εκμίσθωνε έναντι τιμήματος σε λουόμενους.
Η δεύτερη και τρίτος εκ των κατηγορουμένων κατά το χρονικό διάστημα από 19.5.2013 έως 07.08.2013 εφέροντο να επέφεραν παράνομη μεταβολή αιγιαλού -παραλίας τοποθετώντας σε παραλιακό τμήμα εκτάσεως 452 τμ στην παραλία Ιαλυσού 28 ξαπλώστρες και 13 ομπρέλες άνευ αδείας από την κτηματική Υπηρεσία και άνευ νόμιμης μίσθωσης από την δημοτική εταιρεία.
Από την ακροαματική διαδικασία δεν επιβεβαιώθηκαν ωστόσο τα καταγγελλόμενα.
Ως συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορουμένων παρέστη ο δικηγόρος κ. Τάσος Διάκος.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ