Ειδήσεις

Μήνυμα Ιωάννη Παππά για την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στον εθνικό κορμό

Ο τ.βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας κ. Ιωάννης Παππάς, προέβη στην ακόλουθη γραπτή δήλωση:

‘Η σημερινή επέτειος είναι για όλους τους Δωδεκανήσιους, πολύ σημαντική καθώς και για ολόκληρο τον ελληνισμό.

Οι συντοπίτες μας Δωδεκανήσιοι, σε όλο τον κόσμο, γιορτάζουν σήμερα την 7η Μαρτίου ως την Ημέρα Απελευθέρωσης και Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Μητέρα Ελλάδα.

Την μέρα του 1947 που με τον τότε Δήμαρχο Γαβριήλ Χαρίτο, οι συμπατριώτες μας παρακολουθούσαν γονατιστοί και δακρυσμένοι στην έπαρση της Ελληνικής Σημαίας στη Ρόδο τραγουδώντας περήφανοι τον εθνικό ύμνο!

Αυτή η σκηνή παραμένει και θα παραμείνει εις το διηνεκές, αποτυπωμένη και αναλλοίωτη στα μάτια όλων των Δωδεκανησίων
Η ελληνικότητα και οι διαχρονικές εθνικές αξίες του τόπου μας, στο βάθος της ιστορίας, στήριξαν τους Δωδεκανήσιους σε καιρούς δύσκολους.

Κράτησαν ψηλά το ελληνικό φρόνημα, την ελπίδα, την πίστη για την ελευθερία και την ενωςη με την μάνα Πατρίδα, σε κάθε νησί, σε κάθε νησιώτικο σπίτι, σε κάθε νησιωτική καρδιά.
Με τα ίδια όπλα, οι απανταχού Δωδεκανήσιοι καλούνται σε νέους αγώνες σήμερα, με γνώμονα το καλό του τόπου τους και το μέλλον των παιδιών τους.

Το μήνυμα της επετείου παραμένει αναλλοίωτο, διαχρονικό και επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε: η προσπάθεια διατήρησης της παράδοσης, του εθνικού και θρησκευτικού φρονήματος, της ελληνικής γλώσσας και η αφοσίωση στην Πατρίδα από τους Δωδεκανήσιους που δεν σταμάτησαν ποτέ να ελπίζουν και να δουλεύουν ακούραστα για την απελευθέρωση, για την ανάπτυξη των αγαπημένων νησιών τους διατηρώντας πάντα την δυνατή και μαχητική ακριτική ψυχή τους.

Σήμερα, κι εμείς ως νέοι και νέες αγωνιστές, έχουμε χρέος να συνεχίσουμε. Παρά τις αντιξοότητες και τα εμπόδια της σημερινής εποχής, οφείλουμε να δουλέψουμε για το καλό του τόπου μας, για το μέλλον του και για το μέλλον των παιδιών μας,για να τιμήσουμε τους αγώνες των προγόνων μας και να θωρακίσουμε τα νησιά μας με δύναμη ,κύρος,αισιοδοξία βελτίωση μπάλα μπλα ….
Παραμένουμε στις επάλξεις για νέους αγώνες και θα είμαστε παντα στην πρώτη γραμμή για να γράψουμε με τιμή τις σελίδες του βιβλίου της Ιστοριας αυτού του ευλογημένου Τόπου!

Της Ιστορίας των Νησιών μας!

Της Ιστορίας του Αιγαιου μας!

Της Ιστορίας της Δωδεκανήσου!

Γιατί, όλοι μαζί μπορούμε και πρέπει να συνεχίσουμε’.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου