Ειδήσεις

«Απαγορευτικό» Γ. Μαχαιρίδη λόγω των πολλών μποφόρ στην παράταξη!

Μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου θα ανακοινώσει και επίσημα την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης παραδέχθηκε πως στο περιθώριο συνεδρίου, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα πριν λίγες ημέρες, γνωστοποίησε πως θα είναι υποψήφιος στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Ωστόσο ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης δεν δείχνει να βιάζεται να προβεί σε ανακοινώσεις ή να ενοικιάσει γραφεία, όπως κάποιοι συνυποψήφιοι του, γιατί προέχει, όπως δήλωσε χθες, η λειτουργία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Ο κ. Μαχαιρίδης, δήλωσε ακόμα ότι θα είναι αυστηρός με όσους τυχόν θελήσουν να αφήσουν την παράταξή του, για να ενταχθούν σε άλλους συνδυασμούς, χωρίς να έχουν την συναίνεσή του.

«Θα γίνουν και οι ανακοινώσεις. Οι εκλογές είναι πολύ μακριά. Η νομοθεσία δίνει περιθώριο δύο μήνες. Εμείς έχουμε και την καθημερινή δουλειά όσο και αν φαίνεται παράξενο σε αρκετούς. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Είναι για μας μια πολύ κρίσιμη περίοδος. Είμαστε υποχρεωμένοι να «τρέχουμε» το ΕΣΠΑ το οποίο σε επίπεδο δεσμεύσεων έκλεισε τον περασμένο Δεκέμβριο. Χρειάζεται πολλή προσπάθεια, κυρίως από τους δήμους, γιατί οι απορροφήσεις τους είναι πολύ μικρές στο πρόγραμμα. Να μην ξεχνάμε πως ξεκινά το ΕΣΠΑ 2. Για αυτό δραστηριοποιείται μόνο η Περιφέρεια. Οι άλλοι φορείς ούτε καν εμφανίζονται. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε.

Ο μεγάλος κίνδυνος είναι να μην χαθούν πόροι από το πρόγραμμα», δήλωσε ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης και πρόσθεσε πως το μεγάλο πρόβλημα είναι πως πάρα πολλοί δήμοι δυσκολεύονται να υλοποιήσουν τα έργα.
«Είναι δύσκολη η συγκυρία γιατί είμαστε σε προεκλογική περίοδο και κάποιοι ασχολούνται πολύ με αυτή. Θα γίνουν οι εκλογές αλλά για μας θα είναι μια παρένθεση στη δουλειά που έχουμε να κάνουμε. Για το λόγο αυτό βλέπετε πως δεν κάνω περιοδείες και διαδικασίες. Βρίσκομαι στο γραφείο μου και δουλεύω», είπε ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης.

Σε ερώτηση αν έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για να συγκροτήσει το ψηφοδέλτιό του για τις εκλογές, ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης δήλωσε:
«Εμείς έχουμε μια παράταξη που είναι ήδη συγκροτημένη. Κάποιοι συνάδελφοι οι οποίοι αποχωρούν θα αναπληρωθούν από κάποιους άλλους. Ο κορμός της παράταξης εξακολουθεί να υπάρχει. Μένουν κάποιοι και άλλοι έρχονται. Στη Ρόδο το ενδιαφέρον εστιάζεται στη διάσπαση του ενιαίου Δήμου. Έχουν δεσμευθεί ήδη κάποιοι που θέλουν να ασχοληθούν με τους δήμους που θα δημιουργηθούν.

Στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας θα γνωρίζουμε ποιοι επιθυμούν να προσφέρουν στον πρώτο ή στο δεύτερο βαθμό. Προς το παρόν υπάρχει ασάφεια. Θα υπάρξουν αλλαγές και καινούργια πρόσωπα θα έρθουν. Δεν είναι για μένα όμως αυτό το μείζον ζήτημα. Μπορεί να γίνονται κάποιες συναντήσεις. Έχουμε όμως τρεις μήνες μπροστά μας πριν από τις εκλογές, αν και κάποιοι μαθαίνω πως ήδη ενοικιάζουν γραφεία».

Σχετικά με τις αποχωρήσεις στελεχών, όπως π.χ. ο κ. Γιώργος Πουσσαίος από την παράταξη, ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης δήλωσε πως δεν υπάρχουν διαρροές.
«Και ο κ. Γιώργος Πουσαίος παραμένει στην παράταξη. Όλοι οι συνάδελφοι που είναι εκλεγμένοι στις Κυκλάδες εκτός από έναν που επιθυμεί να είναι υποψήφιος στον α βαθμό όλοι οι άλλοι θα είναι υποψήφιοι. Στο νομό Δωδεκανήσου μπορεί κάποιοι να αποχωρούν αλλά θα είναι μέλη της παρατάξεως, ενεργά. Δεν εγκατέλειψαν την παράταξη, απλά, δεν επιθυμούν να είναι υποψήφιοι. Αυτό είναι θεμιτό. Τα στελέχη θα μείνουν στην παράταξη και θα δώσουν τη μάχη. Δεν θα πάει κανένας πουθενά αλλού».

Σε ερώτηση αν κάποια στελέχη θα φύγουν από την παράταξή του για να μετάσχουν, για παράδειγμα, στον συνδυασμό του κ. Φώτη Χατζηδιάκου για το δήμο Ρόδου, ο κ. Μαχαιρίδης δήλωσε:
«Έχει γίνει συμφωνία στο θέμα αυτό. Κανείς δεν θα πάει. Δεν θα φύγει κάποιος χωρίς τη δική μου συναίνεση. Εμείς έχουμε μια παράταξη που διαθέτει κάποιους κανόνες και αρχές. Αυτές τις αρχές τις τηρούμε».

Σε ερώτηση σχετικά με τη συνεννόηση, όπως προκύπτει, που θα πρέπει να κάνουν τα στελέχη για να λάβουν μέρος στις εκλογές ενδεχομένως με άλλους συνδυασμούς ο κ. Μαχαιρίδης δήλωσε πως έλαβε διαβεβαιώσεις από τα στελέχη που αποχωρούν ότι δεν θα ενταχθούν σε άλλους συνδυασμούς.
«Ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει ό,τι θέλει.

Νομίζω όμως ότι κάποιοι άνθρωποι όταν δηλώνουν πως για προσωπικούς λόγους δεν επιθυμούν να κατέβουν στις εκλογές έχουν πάρει την απόφασή τους και δεν θα πάνε πουθενά και θα μείνουν στην παράταξη ως μέλη. Θα δώσουν τη μάχη για αυτή. Αυτό δηλώνουν και έχουν όνομα και επώνυμο. Αυτή τη διαβεβαίωση μου έχουν δώσει. Υπάρχουν κάποιοι που και μέσα στην παράταξη έχουν δηλώσει πως αποχωρούν».
«Επίσημη ανακοίνωση για την υποψηφιότητά μου θα κάνω όταν θα έρθει η ώρα. Υπολογίζω πως αυτό θα γίνει μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου.

Δεν καταλαβαίνω όμως τις πρεμούρες. Όλοι θέλουν να προσφέρουν στον τόπο. Όσοι πιστοί, λοιπόν, προσέλθετε», είπε ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης.
Να σημειωθεί πως για την συγκρότηση συνδυασμού για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου χρειάζονται 76 υποψήφιοι σύμβουλοι. Από αυτούς οι 17 θα πρέπει να προέρχονται από τις Κυκλάδες και οι υπόλοιποι από τα Δωδεκάνησα.

Η Ροδιακή Έπαυλη

Ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται η διοίκηση της ΕΤΑΔ το θέμα της Ροδιακής Έπαυλης.
«Νομίζω πως έχουν μια συμπεριφορά απαράδεκτη όλοι αυτοί που νομίζουν πως διαχειρίζονται την περιουσία του ελληνικού λαού. Είναι ανεπίτρεπτο να έχουν τέτοιες αξιώσεις για ένα κτήριο που είναι συνδεδεμένο με τη ζωή του τόπου. Αυτοί οι τύποι εμφανίζονται χειρότεροι από κάποιους άλλους.

Για τη Ροδιακή Έπαυλη έχουμε παρέμβει στον κ. Γ. Δούνη και στο όλο σύστημα της ΕΤΑΔ, αρκετές φορές. Επικαλούνται διάφορους νόμους και μνημόνια. Με αυτούς τους όρους δεν μπορεί να παρθεί μια απόφαση για να καταβάλλεται ενοίκιο για ένα κτήριο που είναι δημοτικό και παρέχει υπηρεσίες, που δεν έχουν σχέση με κέρδος. Τη λύση πρέπει να τη δώσει ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας. Εκτιμώ πως λύση είναι μόνο η παραχώρηση του ακινήτου στο Δήμο Ρόδου».

Το Αεροδρόμιο
Με αφορμή τις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν σήμερα στο αεροδρόμιο ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης εξέφρασε την αντίθεσή του στην ιδιωτικοποίηση της συγκεκριμένης υποδομής. Τόνισε μάλιστα πως μπορούν οι τοπικοί φορείς να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να διεκδικήσουν το αεροδρόμιο.
«Το θέμα έχει συζητηθεί και στο περιφερειακό συμβούλιο. Το αεροδρόμιο έχει προβλήματα. Παρ’ όλο που εισέπρατταν οι αρμόδιοι αρκετές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ δεν δαπάνησαν ένα ευρώ για το αεροδρόμιο παρά τις προσπάθειες που έγιναν και τις πιέσεις που ασκήθηκαν.

Το σύστημα δεν αντιδρά. Δεν γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή υπό ποιους όρους γίνεται η ιδιωτικοποίηση και τι παραχωρείται στους ιδιώτες. Ιδιωτικοποιούνται οι υπηρεσίες, η πίστα, η ΥΠΑ, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας; Ιδιωτικοποιείται το σπατόσημο; Θα πρέπει να υπάρξει μια σύμπραξη των τοπικών φορέων, της Περιφέρειας και των επιχειρηματιών. Γιατί να έρθουν κάποιοι άλλοι να πάρουν την διαχείριση του αεροδρομίου;», αναρωτήθηκε ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης που εξέφρασε την ανησυχία του για τα μικρά αεροδρόμια.

«Τα περιφερειακά αεροδρόμια ποιος θα τα φροντίσει; Η ΥΠΑ είχε κάποια έσοδα από τους μεγάλους αερολιμένες και με αυτά συντηρούσε και τους μικρότερους. Θα συνεχιστεί αυτή η παροχή; Ένα κομμάτι του σπατόσημου πήγαινε και στη χρηματοδότηση της σύνδεσης των μικρών νησιών. Ποιος θα το κάνει αυτό τώρα; Είναι ζητήματα που δεν μας τα έχουν ξεκαθαρίσει. Όλοι οι φορείς να σταθούν απέναντι σε αυτό που πάει να γίνει. Αν είναι να γίνουν χειρότερα τα πράγματα να μην προχωρήσουν οι διαδικασίες. Όλοι αυτοί που «πλασάρουν» την ιδιωτικοποίηση θα πρέπει να μας ενημερώσουν για τις προθέσεις που έχουν. Δεν είμαι σύμφωνος με αυτό που πάει να γίνει. Έρχονται εδώ και επιθεωρούν τον αερολιμένα και δεν μας ενημερώνει κανείς», τόνισε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου