Ειδήσεις

Σε Ικαρία, Φούρνους και Θύμαινα ο πρωθυπουργός – «Η καρδιά μας είναι στα μικρά νησιά»

Επίσκεψη στα νησιά Ικαρία, Φούρνοι και Θύμαινα πραγματοποιεί σήμερα ο πρωθυπουργός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το εμβολιαστικό κέντρο των Φούρνων τόνισε ότι βούληση της κυβέρνησης είναι η υγειονομική στήριξη της νησιωτικής Ελλάδας, επαναλαμβάνοντας ότι η κυβέρνηση προτάσσει την οριζόντια πολιτική εμβολιασμού για τα μικρά νησιά. Στη Θύμαινα, όπου πραγματοποιήθηκαν οι 2 πρώτοι εμβολιασμοί  τον πρωθυπουργό υποδέχτηκαν με μαντινάδες, πυρσούς και βεγγαλικά, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν οι διάλογοι του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους μαθητές του Δημοτικού σχολείου του νησιού. Επόμενος σταθμός για τον πρωθυπουργό η Ικαρία.

 

Στην ακριτική Θύμαινα, όπου έχει τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο άμεσου εμβολιασμού όλων των κατοίκων που το επιθυμούν, ο Πρωθυπουργός ήταν παρών κατά τον πρώτο εμβολιασμό στο μικρό νησί, ενός 26χρονου, ενώ αμέσως μετά εμβολιάστηκε ο 86χρονος παππούς του. Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος των κατοίκων έχει σταλεί προσωπικό από τη Σάμο ώστε να υποστηρίξει τον γιατρό του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου.

Πριν μεταβεί στο εμβολιαστικό κέντρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το δημοτικό σχολείο, όπου συνομίλησε με τη δασκάλα και τους μαθητές, ρωτώντας για τις ανάγκες τους. Τα παιδιά ζήτησαν να επισκευαστεί το γήπεδο 5✕5 και να δημιουργηθεί παιδική χαρά.

Νωρίτερα, στο λιμάνι της Θύμαινας, οι κάτοικοι του είπαν ότι πρώτη φορά βλέπουν στο νησί τους εν ενεργεία Πρωθυπουργό και του αφιέρωσαν μία μαντινάδα κατά την υποδοχή.

«Η καρδια μας είναι πάνω από όλα στα μικρά νησιά και θα είμαστε κοντά σας», απάντησε στους ακρίτες ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Να ξέρετε είμαστε φύλακες εδώ πέρα» του είπαν από την πλευρά τους οι κάτοικοι.

Πηγή: ΕΡΤ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου